середа, 23 травня 2007 07:08

Олександр Следь 18 років керував заводом ЛАЗ

У п"ятницю на 83-му році життя зупинилося серце колишнього директора Львівського автобусного заводу Олександра Следя. Він очолював підприємство 18 років — від 1966-го до 1984-го. Із 1986 року Олександр Феодосійович працював на заводі керівником господарського відділу.

— Следь іще зранку був на роботі. Під обід йому раптом стало зле, пішов у поліклініку. Додому повертався вже бадьорим, а ввечері помер, — розповідає начальник бюро технологічної документації заводу 69-річний Володимир Москальов. — Олександр Феодосійович був таким активним, багато працював. Йому пропонували очолити музей заводу. Следь зберігав багато архівних документів, фотографій.

Олександр Феодосійович народився на Полтавщині, закінчив Львівський політехнічний інститут. На ЛАЗі працював старшим майстром, згодом керував збірним цехом.

— Тоді ЛАЗ пережив найпотужніший період. У три зміни тут працювали 14 тисяч людей. За добу випускали 50 автобусів, — каже Володимир Москальов.

Під головуванням Олександра Следя підприємство випустило, сотні туристичних автобусів для Олімпійських ігор 1980 року. За це Олександра Феодосійовича відзначили орденами та медалями за працю, двома золотими й двома срібними медалями за особисту участь у Виставці досягнень народного господарства.

Із дружиною Фаїною Федорівною, яка працювала старшим економістом на ЛАЗі, Следь виховав доньок Наталю та Ольгу. Мав двох онуків і однорічного правнука Кузьму.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Следь 18 років керував заводом ЛАЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути