Ексклюзиви
Пʼятниця, 04 липня 2008 07:15

30-кілограмового маківника спекли з другої спроби

Найдовший маківник у країні випік Рівненський хлібозавод "Рум"янець". Кондитерський виріб завдовжки 6 м, завширшки — 23 см.

Над рулетом працювало шестеро пекарів-кулінарів.

— Вага пирога — 30 кілограм. На нього пішло 21 кілограм тіста та 14 кілограм начинки з перетертого маку з цукром, — каже представник Книги рекордів України Ігор Підчібій, 39 років. — Більшого маківника досі ніхто не зробив. Тому ми зареєстрували цей рекорд.

Випікати маківник-гігант довелося двічі. Перша спроба виявилася невдалою — пекарі поклали забагато тіста. Другий рулет кулінари пекли 6 год. поспіль.

На стадіон "Авангард" маківник привезли спеціальною машиною. Поклали на целофанову плівку.

Після того як рулет заміряли лінійкою, його розрізали на шматки та пригостили присутніх.

— Пиріг з"їли менше ніж за 10 хвилин, — розповідає 23-річна рівнянка Олеся Тарнавська. — Маківник вийшов смачний. На стадіон прийшло майже 500 людей, переважно молодь.

Зараз ви читаєте новину «30-кілограмового маківника спекли з другої спроби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Погода