субота, 16 серпня 2008 07:13

116 підтоплених шкіл відремонтують до осені

— Багато шкоди. Але жодну школу вода не розмила повністю. Проблеми до 1 вересня вирішимо, — запевняє 56-річний Іван Зельманович, начальник відділу технагляду управління освіти й науки Івано-Франківської облдержадміністрації.

У Верховинському районі навчальні заклади постраждали найбільше. Вода знищила парти, підручники та обладнання у кабінетах. У селі Криворівня після повені із ладу вийшла шкільна котельня. Збитки оцінюють у 300 тис. грн.

— Вода до школи підійшла за 40 хвилин, — каже директор Криворівнянської школи 54-річний Михайло Федорчак. — Через вікна й люки просочувалася до приміщення. Чекали шкоди від ріки Чорний Черемош, яка поряд із нами. Але що нас затоплять маленькі гірські потічки, ніхто не сподівався.

На сільські будинки з гір несло каміння, глину й пісок, та бетонний підмурок витримав.

У Криворівнянській школі, як вода спала, почали зривати у класах мокру підлогу, сушили підручники й інвентар. У котельні зруйнувала устаткування.

— Якщо ми її не зможемо полагодити до початку опалювального сезону, діти взимку не вчитимуться, — веде далі Федорчак.

У районному відділі освіти хвилюються й за те, що діти з віддалених сіл не зможуть добиратися до школи. Дороги зруйновані.

— На одному відрізку — півдороги забрало, на іншому — всю, автобуси не ходять, — говорить 36-річний Василь Дідушко, начальник Верховинського відділу освіти.

— На моїй дільниці зруйновано 46 кілометрів шляху. Це центральна дорога Татарів–Кам"янець–Подільський і Криворівня–Чернівці, — зазначає начальник дорожно-ремонтного пункту Верховинського райавтодору 57-річний Василь Співак. — Відновити дорогу за два тижні фізично не можливо.

Зараз ви читаєте новину «116 підтоплених шкіл відремонтують до осені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути