Ексклюзиви
середа, 10 квітня 2013 20:30
Юрій Луканов
Юрій Луканов
Юрій Луканов

Кандидат без програми й ідей стане новим, менш нахабним Януковичем

Юрій Луценко після виходу з в'язниці справді змінився. Справа не лише в тому, що він поводиться поміркованіше, відсутній той феєричний темперамент, який він відзначався до своєї посадки. Він іще й говорить про речі, які, на перший погляд, очевидні, але не виголошуються і не втілюються у життя.

Даючи інтерв'ю 5-му каналу колишній політичний в'язень заявив, що ненормально, коли опозиція виходить лише з пропозиціями змінити несимпатичного Віктора Януковича на когось більш приємного. Він згадав Майдан, в результаті якого вибрали симпатичного месію, але мова не ішла про програму.

Хоча тут треба уточнити: насправді програмні тези у героїв Майдану були, але тільки ті, що стосуються гуманітарної сфери були більш-менше втілені в життя.

Не секрет, що опозиція має претензії до українського народу, який не вийшов масово підтримувати вимоги звільнити з-за грат Юлію Тимошенко. І як пам'ятник народній байдужості стоять на Хрещатику біля Печерського суду порожні намети, які встановили з надією на те, що вони переростуть у новий Майдан.

Але народ вже бачив "героїв Майдану" при владі і не ведеться на заклики "Банду геть!" і "Юлі волю". До нього би звернутися із тими речами, які його більше цікавлять. Наприклад, поговорити про те, що товстелезний податковий кодекс має стати тоненьким, прозорим і зрозумілим. Щоб жоден податківець не мав змоги тлумачити його так, як йому заманеться і брати хабарі.

Або запропонувати шляхи реформування судової системи, жертвою якою стала Юлія Тимошенко і Юрій Луценко. А разом з ними – тисячі українців, про яких не клопочеться ні Євросюз, ні Сполучені Штати.

І от коли програму реального, а не декларативного реформування суспільства буде запропоновано, то й про кандидатуру реалізатора цих ідей можна поговорити. Звісно, Янукович так втомив собою суспільство, що більша його частина готова голосувати за чорта лисого, аби не за нього.

Та проблема в тому, що чорт лисий без програми й ідей стане новим Януковичем. Хіба що не таким нахабним і брутальним у відбиранні приватного і державного майна. Але громадянам від цього краще не стане.

Зараз ви читаєте новину «Кандидат без програми й ідей стане новим, менш нахабним Януковичем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути