середа, 10 квітня 2013 14:38

Хоча в руках Януковича сконцентровані всі ресурси, проте режим хитається — Палій

Хоча в руках Януковича сконцентровані всі ресурси, проте режим хитається — Палій
Олександр Палій. Фото: podrobnosti.ua

Якщо президент України Віктор Янукович підпише закони, які були проголосовані на Банковій, то він ще більше підірве всій імідж та делегітимізує Верховну Раду.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій.

Говорячи про наслідки підписання президентом України Віктором Януковичем проголосованих законопроектів на "виїзному" засіданні, він сказав: "Це матиме наслідки завданню бюджету України втрат більше ніж шість мільярдів гривень".

Водночас він наголосив, що це не лише негативно позначить для України в політико-економічному аспекті, проте й підірве авторитет та імідж глави держави. "Хто може подумати, що це все було неорганізовано? Якщо підпише — ще більше себе дискредитує та делегітимізує Верховну Раду".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнення Луценка може розколоти "Батьківщину", посиливши "тушкування" - експерт

"Влада йде найбільш руйнівним та шкідливим для себе шляхом, бо якщо ми згадаємо, ким був Янукович три роки тому, то згадаємо, яка в нього була підтримка, що члени та керівництво ЄС, ледь не в повному складі, приїжджали до нього на інавгурацію. І до чого це привело зараз? Те, що в його руках сконцентровані всі ресурси, але насправді режим хитається", - висловив думку політолог.

Як повідомлялося раніше, 4 квітня, депутати більшості провели засідання в актовій залі комітету Верховної Ради на вул. Банковій, оскільки сесійну залу парламенту на вул. Грушевського було заблоковано опозиціонерами. Під час цього засідання було прийнято більше 20 законів. Голова Верховної Ради Володимир Рибак підписав і спрямував на підпис президенту декілька законів, ухвалених на "виїзному засіданні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яворівський запропонував скасувати закони, прийняті на Банковій

Водночас у парламентській опозиції заявляють про нелегітимність прийнятих документів. У парламентській більшості, навпаки, переконані, що вони легітимні.

Заступник глави адміністрації Сергій Ларін заявив, що президент України Віктор Янукович підпише ухвалені парламентською більшістю на "виїзному" засіданні Верховної Ради закони у разі їх надходження в адміністрацію глави держави в установленому порядку.

Зараз ви читаєте новину «Хоча в руках Януковича сконцентровані всі ресурси, проте режим хитається — Палій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути