середа, 06 березня 2013 08:34

"Якщо взялися наводити лад, то варто ставити всі крапки над "і" - Зубанов про позбавлення мандатів нардепів

"Якщо взялися наводити лад, то варто ставити всі крапки над "і" - Зубанов про позбавлення мандатів нардепів
Володимир Зубанов. Фото: glavcom.ua

В країні мають виконуватись закони, тому всі депутати мають займатися депутатською, а не підприємницькою діяльністю.

Таку думку висловив в коментарі Gazeta.ua колишній народний депутат від Партії регіонів Володимир Зубанов.

"Якщо ми нарешті хочемо навести лад в Верховній Раді — щоб депутати приходили ті, які будуть займатися депутатською діяльністю, а не бізнесом, або іншою роботою, то мають виконуватися всі закони", - зауважив він.

Окрім того, він розповів, що проти подвійного громадянства: "Якщо цього закон не дозволяє, то люди повинні скласти з себе повноваження".

Говорячи про ситуацію, яка склалась довкола нардепа Сергія Власенка, політик зауважив: "Якщо він дійсно подав заяву щодо складання повноважень адвокатських до початку роботи комітету, то я думаю що треба обмежитися зауваженнями. Прийняти до відома, що Власенко не буде займатися адвокатською діяльністю і на основі тих даних винести рішення", - додав Зубанов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партія регіонів проти перетворення ВР в посміховище - Єфремов

Політик порівняв це питання із "індивідуальним голосуванням". "Якщо взялися наводити лад, то варто ставити всі крапки над "і", треба починати зверху, в нашому випадку, із парламенту", - підкреслив "регіонал".

Також політик переконаний, що "треба прийняти закон, який дозволяє позбавляти депутатського мандату, якщо людина не ходить на роботу до Верховної Ради. Якщо вона прогуляла робочий день без важливих причин — не була на лікарняному, або у відрядженні тощо, то це варто буде вважати за прогул, а за декілька прогулів депутат має складати мандат".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буде трагедія, якщо на вибори мера Києва підуть Катеринчук та Порошенко - експерт

Нагадаємо, Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) розпочав вчора розгляд заяви голови Верховної Ради Володимира Рибака про дострокове припинення депутатських повноважень Власенком. Захищати інтереси Власенка став особисто Арсеній Яценюк.

Він заявив, що захист надав Вищому адмінсуду всі докази того, що позов на позбавлення Власенка депутатського мандату є політично вмотивованим.

Разом з тим, ВАСУ оголосив перерву в судовому засіданні. Воно було перенесено на ранок 6 березня.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо взялися наводити лад, то варто ставити всі крапки над "і" - Зубанов про позбавлення мандатів нардепів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути