вівторок, 05 березня 2013 11:10

Буде трагедія, якщо на вибори мера Києва підуть Катеринчук та Порошенко - експерт

Буде трагедія, якщо на вибори мера Києва підуть Катеринчук та Порошенко - експерт
Фото: ua.golos.ua

Київський виборець уже стихійно обрав своїм кандидатом на посаду мера міста лідера партії УДАР Віталія Кличка.

Голову КМДА Олександра Попова вважають "донецьким недомером", хоча він і достойна людина, яка прагне щось робити у місті. Так прокоментував результати соціологічного опитування Центру Разумкова щодо виборів міського голови політолог Андрій Золотарьов.

Відповідно до дослідження якби вибори відбувалися у найближчі вихідні за Віталія Кличка проголосували б 49% киян, 25, 9% - за Олександра Попова, 15,9% - не визначилися.

"Співвідношення Попова до Кличка як до єдиного кандидата від опозиції становить два до одного. Попов нищівно програє. Виборець уже стихійно обрав Віталія Кличка своїм обранцем, хоча це зовсім не збігається із подальшими планами самого лідера УДАРу. Він не відмовляється від участі у президентських виборах. На це його штовхає команда, яка бажає бачити його одним із фаворитів президентських перегонів 2015 року", - сказав Золотарьору.

На думку політолог,а є дві причини популярності Кличка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якби вибори до ВР відбулися в кінці лютого, то в ПР - 24,9%, "Батьківщини" - 19,3%

"Перша за все це - тотальна недовіра до влади. Кияни сприймають Попова як донецького гауляйтера і недомерка. Такий термін придумали самі кияни. Хоча він достойна людина, яка намагається щось робити. Ким би він не був — він ставленик та висуванець непопулярної влади. З цієї причини кияни більш консервативні за будь-яких умов проголосують за Попова. Це ті ж самі бабусі Черновецького. Але майже половина киян голосуватимуть за єдиного кандидата від опозиції. Зараз таким вони бачать Кличка, тому, що він сильний, у ньому менше політики, він не очорнений політичними іграми. Обрання Кличка — втілення мрії про сильного і красивого царя, якої не позбулися українці. Це — факт і реальність. Але майже 50 відсотків виборців — опозиційні, вони не бажають бачити кандидата від Партії регіонів на посаді мера", - вважає він.

Політолог стверджує, якщо буде консолідоване рішення щодо єдиного кандидата і не буде розбрату, то опозиція переможе попри усі фальсифікації, навіть, якщо єдиним кандидатом буде не Кличко.

"Піде на вибори Олег Ляшко, завданням якого буде фаршмачити опозицію і відтягувати голоси. Він буде таким собі тролем. У цьому ніякої трагедії нема. Буде трагедія, якщо піде Катеринчук, Кужель, Порошенко. Хоча це і не опозиціонери але вони зможуть розтягнути опозиційний електорат. За таких розкладів у Попова буде шанс на перемогу. Розрив між Кличком та Попов вже подолати не вдасться, якщо буде родин кандидат", - зазначає Золотарьов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посла України викликали в МЗС Німеччини для бесіди щодо Власенка

Він також додає 15% невизначених — норма. "Не визначилися різні люди. І це нормально, адже люди не повинні думати так як усі. Це кияни, які розуміють, що посада мера потребує фахових знань, так звані технократи. Також це - ліві виборці, яких у Києві близько 10 відсотків, електорат Компартії. Швидше вони прихильні до Попова, але все ж таки влада уже свій кредит довіри проїла і вони шукають когось іншого. Також це і невеличкий відсоток проросійськи настроєних виборців, які не бачать жодного передавача своїх інтересів серед ймовірних кандидатів. Якщо буде кілька кандидатів від опозиції, цей прошарок зможе вплинути на ситуації. Якщо ж ні — то суттєвої ролі не відіграють".

Зараз ви читаєте новину «Буде трагедія, якщо на вибори мера Києва підуть Катеринчук та Порошенко - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути