неділя, 03 березня 2013 10:27
Юрій Луканов
Юрій Луканов
Юрій Луканов

Ми повіримо у будь-яку дурницю від влади

Навколополітична спільнота у Фейсбуці коментувала аж упріла новину про те, чи справді заарештували колишнього президента Леоніда Кучму. Деякі медіа-ресурси з посиланням на невідомий російський сайт розповіли, що приватний літак Кучми не випустили з аеропорту.

При цьому повідомлялося, що він намагався злетіти без дозволу відповідних служб. Навіть сайт солідного каналу ТВі передрукував цю новину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні є всі передумови для революції - Коханівський

Назавтра цю інформацію спростували. Адвокат Кучми повідомив, що колишній президент спокійнісінько і без жодних перешкод вилетів собі до Харкова для вручення якихось нагород.

Дуже показово, що буквально впритул, наступного дня теж ніби солідний сайт "Подробности" надрукував замітку з посиланням на Радіо "Свобода" про те, що в мовному законопроекті від Ірини Фаріон, який вона має намір представити в День рідної мови, забороняються російські літери"Ы" і "Ъ", а "Ё" нібито буде замінена на буквосполучення "ЬО" та "ЙО".

Ця новина також досить інтенсивно коментувалася у Фейсбуці. Хоча на Радіо "Свободі" її виявити не вдалося. Таким чином дві брехливі новини, як їх називають фейки, облетіли інтернет і дуже серйозно обговорювалися.

Уявіть собі, що завтра оприлюднилося б повідомлення, що Віктор Янукович підписав угоду з росіянами про те, що він віддає їм в оренду Хрещатик на 100 років. У це повірили б? Думаю, що теж почали б обговорювати. Так само, якби заговорили, що Національний банк України оголосив про закриття всіх комерційних банків.

У чому річ? Невже ми настільки подурнішали, що готові повірити в будь-яку нісенітницю? Можливо, ми й справді стали дещо пришелепуваті. Але справа не лише в нас. Наша влада, в тому числі і опозиція, втілила в життя стільки ідіотичних рішень, які нібито не мали б

ухвалюватися, що ми вже готові вірити у все, що завгодно.

Пригадаймо, коли Янукович виграв вибори, то прогнозували, що він стане кимось на зразок Леоніда Кучми. Врівноваженим главою держави, який би узгоджував інтереси і мирив би конфліктуючі групи. Коли він де факто ліквідував Конституцію, ми не могли повірити і казали: "Не може бути, щоб він таке зробив". Тим не менше, наші сумніви не завадили реалізувати його жахливий план.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За останні три роки жоден мінстр не купив жодного автомобіля - Азаров

Коли дізналися про сутність так званої харківської угоди, яка дозволила російському флоту багаторічне перебування в Криму в обмін на міфічну знижку на газ, то нам теж важко було повірити. Однак, влада не лише підписала цю угоду, а ще й настукала опозиції у парламенті по голові задля ратифікації цього безглуздя. Правда, потім вони ж самі собі чухали потилицю і десь в кулуарах запитували себе: "А за що ми билися?". Флот залишився в Криму, а знижки на газ не отримали і довелося знову їздити кланятися в Кремль, що не дало жодних результатів.

Так само не вірили, що посадять Юлію Тимошенко. Коли її закрили, то це був шок для суспільства. При цьому угода, яку вона підписала з росіянами, так і викликає дуже багато питань. Але злочинність її дій так і не була доведена.

І після цього ми повіримо в найбезглуздіші фантазії. Якщо завтра скажуть, що Янукович проголосив себе імператором, то ми почнемо дізнаватися, чи цей факт відповідає дійсності. І нічого дивного. Він вже неодноразово доводив: нема такої дурниці, яку б він не був здатен втілити в життя.

Зараз ви читаєте новину «Ми повіримо у будь-яку дурницю від влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути