середа, 10 квітня 2013 14:03

Вирок Луценку залишили в силі, аби показати, що він був засуджений справедливо — експерт

Вирок Луценку залишили в силі, аби показати, що він був засуджений справедливо — експерт
Сергій Таран. Фото: 24tv.ua

Політолог Сергій Таран переконаний, що те, що Вищий спецсуд залишив у силі вирок Юрію Луценку у другій справі щодо розслідування отруєння Віктора Ющенка, означає бажання влади показати, що Луценко був засуджений ніби-то справедливо.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

За його словами, сьогоднішнє рішення Вищого спецсуду - ознака підкреслити на тому, що Луценко вийшов із в'язниці завдяки волі президента Віктора Януковича. "Вирок нічого не змінює, а акцентує на тому, що Луценка випустив особисто Янукович. Це його власна воля випускати, чи не випускати. Тому друге рішення лише має підтвердити це", - наголосив він.

"Можливо, рішення було винесено, аби показати, що Луценко був засуджений ніби-то справедливо. Бо якби зараз скасували вирок, то тоді б ставили питання про те, через кого він потрапив", - додав політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко може підігрувати Банковій - "свободівець"

Водночас він не виключає можливості поновлення справи через певний час. Відповідаючи на питання, чи можуть поновити справу через кілька років, він наголосив: "Теоретично можна. Якщо є бажання у влади зараз, яка демонструє авторитарні тенденції, до когось можуть приписати справу будь-коли і без будь-якого приводу".

Нагадаємо, сьогодні Вищий спецсуд залишив у силі вирок Юрію Луценку у другій справі.

Як відомо, суд розглядав касацію на вирок, згідно з яким Луценко в рамках розслідування кримінальної справи про отруєння колишнього президента Віктора Ющенка був засуджений до 2 років обмеження волі. Цей термін поглинався першим вироком щодо Дня міліції, яким Луценка було засуджено до 4 років ув'язнення. Раніше Вищий спецсуд відмовився змінити вирок Луценку по іншій справі про працевлаштування водія і святкування Дня міліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогоднішній вирок Луценку — це екзамен для правосуддя - Фомін

5 квітня стало відомо, що омбудсмен Валерія Лутковська звернулася до президента про помилування Луценка, вже 7 квітня Янукович підписав указ про помилування екс-міністра внутрішніх справ. В цей же ден Луценко залишив колонію.

Зараз ви читаєте новину «Вирок Луценку залишили в силі, аби показати, що він був засуджений справедливо — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути