Олег Польовий з Краматорська на Донеччині з дружиною Наталкою та двома дітьми відпочивав у Туреччині. Повернувся минулого тижня з відпочинку.
"Поїздкою задоволений. Путівку придбав у туроператора "Анекс Тур". Розповідає, що їздив до Туреччини років п'ять тому у липні. Тоді не дуже сподобалося, тепер сервіс значно покращився. Від аеропорту везли новенькими автобусами. У готелі теж ввечері немає галасу. Ми жили далеко від нічних клубів. У ресторанах і барах на столах з сьомої ранку до 2 ночі багато фруктів – банани-бебіки, полуниця, почищені апельсини, дині, кавуни, ананаси і ще якісь плоди, яких немає на прилавках київських супермаркетів".
Часто туристів у готелі пригощали піцою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За зірваний у Греції відпочинок туроператори обіцяють повернути гроші
"Великим попитом користується рататуй – страва з баклажанів, м'яса та овочів, приготованих на грилі. Діти об'їдались тортами, халвою, рахат лукумом. Я східні ласощі не дуже люблю, бо надто солодкі. Все щедро посипане кунжутом – чорним і білим. Ним посипають і вермішель, і м'ясо".
Легкі та смачні страви з кус-кусом.
"З ним готують овочі та м'ясо у вигляді котлеток. До салату з кус-кусом додають свіжі овочі – помідори, огірки, солодкий перець, зелень. Заправляють оливковою олією та лимонним соком. Сам кускус готується дуже просто: крупу на п'ять хвилин заливають окропом і злегка збивають дерев'яною лопаткою. Салат поживний, оскільки кус-кус виготовляють з манки", - розповіла Наталя, дружина Олега.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Директор президентської бази відпочинку накинувся на журналістів
На барі розливали алкогольні і безалкогольні напої. Більшість - місцевого виробництва, але іноді перепадали і закордонні (текіла, мартіні). Все безкоштовно. Не тільки на барі, а й біля басейну. Пляж дуже чистий, його постійно прибирають. Рушники, парасольки, лежаки – теж безплатно роздають.
Під пальмами біля готелю – великі перини, на яких можна відпочивати. Є величезний олімпійський басейн, де можна плавати доріжками.
На велике поле для гольфу європейці приїжджають спеціально зі своїми клюшками.
"Пощастило з цією путівкою, - розповідає Олег. – Маю в Краматику (так називає рідне місто) невеликий бізнес, ще хочу відкрити турфірмочку для дружини, щоб не тільки по господарству порпалася. Тож приглядався що до чого. У нашому готелі якраз проводили workshop-конференцію. То я там до всього прислухався, зазнайомився з багатьма туроператорами з різних країн, набрав рекламних листівок. Я хитрий жук", - сміється.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У новій "Мечеті Алжиру" розмістять пожежне депо та кімнати для відпочинку
Від екскурсій Олег відмовився.
"У морі дуже покупатися хотілося. Водичка – градусів 20, повітря – тридцять. Те, що треба. Думав, що в Туреччині дощів не буває. А одного вечора пішли на дискотеку, а тут справжня гроза. Правда, швидко закінчилася".
Діти весь час під наглядом були. З ними не тільки аніматори займалися, а й професійні педагоги.
"Навіть з Харкова дівчина одна – Ольга - там працює, то й проблем з мовою не було, хоч вся обслуга і так нас розуміє. Вчилися дітлахи печиво випікати, малювали, в ігри різні грали. А Володьку мого - йому десять років - з басейну витягнути не міг. Там ще різні гірки, атракціони".
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: База відпочинку на морі окупилася за сезон
Українців усередині травня було небагато.
"Більше приїхало німців, скандинавів, британців. Молоді біля басейну засмагають, в морі купаються, дехто цілий день у гольф, теніс чи дартс грає. Літні пари пиво п'ють під парасольками. Аж заздрощі беруть: років по сімдесят, а ходять за ручки, як школярі. Вранці – фреш, йогурти, в обід фрукти і траву різну їдять. Через те виглядають молодше. Я ж без м'яса не можу. Турки свинину не їдять, тож і подавали птицю, телятину. Я спробував баранину. Смакота! М'ясо ніжне, зовсім без запаху. Готують прямо при тобі – вибирай, який хочеш шматок, щоб засмажили".
"Наталка моя відважилася на парашуті політати. Ноги й руки після такого "польоту" ще дні два трусилися. Вона боягузка, а тут, бач, "відірвалася", а я не захотів. Дорогувато, правда, - 40 доларів за десять хвилин. Але раз у житті чому б не спробувати? У них там свої гроші, але можна й долари. А ще охочіше беруть євро".
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відпочинок призводить до висихання клітин мозку та знижує рівень IQ
Мехмет Гюндогду, директор "Анекс Тур" розповів, що цього літа курорти Туреччини стали доступнішими для українців:
"Виріс попит на тури раннього бронювання. Очікується, що турпотік з України збільшиться на 15% у порівнянні з минулим роком. А загалом до Туреччини наших громадян поїде на 10-13% більше. Туреччина зараз — один з найдешевших куточків для сімейного відпочинку".
Коментарі
13