Ексклюзиви
вівторок, 03 серпня 2010 10:48

Головний метеоролог обіцяє ще 10 днів сильної спеки

Головний метеоролог обіцяє ще 10 днів сильної спеки

Як мінімум ще 10 днів у більшості регіонів України триватиме дуже сильна спека, особливо на сході, північному сході і в центрі країни.

Про це у вівторок повідомив начальник Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда.

"Як мінімум ще 10 днів у більшості регіонів триватиме дуже сильна спека - температура переважно 32-37, на сході, північному сході, а також в центральних областях - до 40-42 градусів. Найнижчу температуру чекаємо на заході: 28-33 (градусів тепла - ред.). Дощів чекаємо тільки в західних областях, короткочасного характеру з грозами", - повідомив він.

За словами М.Кульбіди, існує вірогідність, що 8-9 серпня в Київській області температура повітря може знизитися на 3-5 градусів "буквально на одну добу", проте і до цієї дати, і після неї температура повітря залишатиметься високою: 32-37 градусів тепла.

Відповідаючи на питання про небезпеку пожеж в ці дні, начальник Укргідрометцентра відзначив, що "пожежна небезпека залишається надзвичайно високою: це східні, північно-східні і центральні області України". У західних областях України, за словами М.Кульбіди, "вона не несе ніякої загрози", у решті регіонів України - на півдні, а також у Вінницькій, Житомирській, частково Київською областях - "вона (вірогідність пожеж - ред.) представляє небезпеку, але не найвищого рівня". "Хоча впродовж декількох днів і в цих регіонах вона також підвищиться до 5 класу", - додав він.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Головний метеоролог обіцяє ще 10 днів сильної спеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути