четвер, 10 червня 2010 17:48

"Ліси Лозінського" повернули державі

"Ліси Лозінського" повернули державі

Київський апеляційний господарський суд погодився із доводами позову Генеральної прокуратури щодо незаконного набуття товариством з обмеженою відповідальністю "Мисливське господарство "Голованівське", одним із засновників якого є Віктор Лозінський, права на користування мисливськими угіддями загальною площею 26,4 тис. га.

Про це повідомили у прес-службі Генпрокуратури.

Постановою від 10 червня 2010 року відмовлено у задоволенні апеляційної скарги ТОВ "МГ "Голованівське" та інших осіб і залишено у силі рішення Господарського суду Києва, яким було скасовано рішення Кіровоградської обласної ради "Про надання мисливських угідь у користування ТОВ "МГ "Голованівське", визнано недійсним договір про умови ведення мисливського господарства, зобов`язано вказане товариство повернути спірні мисливські угіддя державі, поінформували в ГПУ.

Прокуратура встановила, що мисливські угіддя на території Кіровоградської області, площею близько 26 тис. гектарів, надавалися приватним структурам, пов`язаним з колишнім народним депутатом України Віктором Лозінським, з порушенням вимог чинного законодавства. Тому прокуратурою Кіровоградської області було заявлено позов до господарського суду про визнання незаконними рішень Кіровоградської обласної ради про надання у користування зазначених мисливських угідь.

22 лютого 2010 року Господарський суд м. Києва визнав незаконним і скасував рішення Кіровоградської обласної ради від 21 березня 2008 року, N 424 "Про надання мисливських угідь у користування ТОВ "МГ "Голованівське", визнав недійсним договір про умови ведення мисливського господарства від 1 серпня 2008 р. та зобов`язав повернути спірні мисливські угіддя Кіровоградському обласному управлінню лісового та мисливського господарства.

Сам Лозінський нині перебуває під вартою. Він підозрюється в нанесенні умисних тяжких тілесних ушкоджень. Зокрема, 16 червня 2009 року поблизу мисливських угідь в Голованівському районі в результаті сутички з Лозінським, тодішніми районним прокурором Євгеном Горбенком і начальником райвідділу міліції Михайлом Ковальським загинув місцевий житель Валерій Олійник.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «"Ліси Лозінського" повернули державі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути