Ексклюзиви
четвер, 15 жовтня 2009 18:49

Раніше селяни боялись Лозінського, а тепер - його кабанів

— Раніше ми не ходили в ліс, бо боялися Лозінського. А тепер страшно, бо його кабани бігають, — каже 45-річна Олена із села Грузьке Голованівського району Кіровоградщини.

Грузьке розташоване неподалік від лісу, який орендувало мисливське господарство Віктора Лозінського.

— Років зо три тому я брала велосипед і спокійно їхала ноччю по лісу, — каже. — А тепер боюся. Він дичі там розвів. Вовки і кабани аж у село забігають, корів пасти страшно. Жуть. Свині поля унічтожають. Біля лісу раньше і буряки родили, і картошка. А зараз шо не садим, усе свині з"їдають.

Після зникнення Віктора Лозінського селяни стали частіше ходити до лісу.

— Раньше йдеш на роботу, то Лозінський сумку витрусить. Дивиться, чи не несеш петлі, щоб убити дич, — розповідає 46-річний Володимир. — Зараз ми спокійніше у ліс ходимо. Але й кабани аж на ферми заходять.

Вовки і кабани аж у село забігають

Селяни неохоче обговорюють зникнення екс-нардепа.

— Сильно язиком не тріпаємо — боїмося, — пояснює 62-річна Галина. — Я своїм хлопцям наказую: Боже борони, нічого не кажіть. Вдруг він вернеться! А в нас же діти, онуки.

Торік у березні Кіровоградська обласна рада надала лісові угіддя в оренду товариству "Мисливське господарство "Голованівське". Його співзасновником був нардеп-"бютівець" Лозінський.

— Коли Віктор зник, то всі повноваження взяв другий співзасновник — товариство "Лан", — каже директор "Голованівського" Анатолій Безверхий, 48 років. — Зараз у лісі є благородний олень, кабан, косуля і лань. Узимку ми підкормлюємо їх зерном, кукурудзою і сіном.

Генеральна прокуратура вимагає відібрати в "Голованівського" мисливські угіддя.

Лозінського шукають в Україні

16 червня — неподалік від села Грузьке Голованівського району Кіровоградщини знайшли тіло 55-річного Валерія Олійника. Підозра впала на нардепа-"бютівця" Віктора Лозінського, районного прокурора Євгена Горбенка і начальника міліції Михайла Ковальського.

17 червня — прокуратура порушує кримінальну справу за фактом заподіяння тяжких тілесних ушкоджень Валерієві Олійнику.

22 червня — Віктор Лозінський розповідає, що в Олійника ніхто не стріляв. Він нібито сам нападав із двома пістолетами й ножем на народного депутата і прокурора.

26 червня — Горбенка та Ковальського затримують.

1 липня — Генеральна прокуратура порушує кримінальну справу щодо Віктора Лозінського. Йому загрожує до 10 років ув"язнення.

3 липня — Верховна Рада знімає депутатську недоторканність із Віктора Лозінського. Він зникає.

14 і 15 липня – на Лозінського підготували облаву в Нікополі Дніпропетровської області. Однак він там не з"явився.

14 липня — депутат-"регіонал" Владислав Лук"янов припускає, що екс-"бютівець" переховується на території Придністров"я.

5 серпня — газета "Комерсант-Україна" повідомляє, що Лозінський переховується в курортному місті Нетанія, за 29 км від столиці Ізраїлю міста Тель-Авів.

10 жовтня — голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявив, що Лозінського шукають винятково на території України.

Зараз ви читаєте новину «Раніше селяни боялись Лозінського, а тепер - його кабанів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути