середа, 02 вересня 2009 11:17

26000 гектарів землі Лозінського починають ділити заново

26000 гектарів землі Лозінського починають ділити заново

Кіровоградська обладміністрація рекомендує передати Голованівській та Ульянівській районним організаціям Українського товариства мисливців і рибаків лісові угіддя площею 26 тисяч гектарів, господарем яких вважається колишній народний депутат Віктор Лозінський. Цю пропозицію чиновники з обласної адміністрації минулого тижня направили в місцеву облраду для винесення на голосування.

Як повідомив один з депутатів Кіровоградської облради, документ містить одну обмовку: передавати мисливські угіддя слід тільки в тому випадку, якщо суд визнає незаконним торішнє рішення місцевих депутатів про надання цих земель приватній фірмі "Мисливське господарство "Голованівське", яка підконтрольна Лозінському.

Нагадаємо, компанія, яку пов"язують з ім"ям скандального депутата, отримала 26 тисяч гектарів в своє користування в березні 2008 року. У червні цього року прокуратура опротестувала вирішення облради і одночасно звернулася до суду. Заступник прокурора області Леонід Лахтюк пояснив дії правоохоронних органів тим, що під час перевірки відповідного подання Кіровоградської облдержадміністрації були виявлені ряд порушень законодавства.

Зокрема, були відсутні погодження більшості власників і користувачів земельних ділянок, розташованих на території мисливських угідь. Як уточнив депутат облради Віктор Щербина, кількість таких перевищує 2 тисячі чоловік. Крім того, дозволи на виділення земель повинні були прийматися на сесіях районних і сільських рад. Проте рішення ухвалювалися самостійно головами цих рад.

За словами Леоніда Лахтюка, перше судове засідання відбудеться 15 вересня в Господарському суді Києва. Як відповідач виступає Кіровоградська обласна рада, яка 24 червня цього року відхилила більшістю голосів протест прокуратури на виділення приватній компанії державних угідь.

Варто відзначити, що БЮТ, за списками якого Віктор Лозінський пройшов до парламенту, в Кіровоградській обласній раді представлений найбільшою фракцією.

Неофіційно депутати стверджують, що насправді вони проти виділення земель "Мисливському господарству "Голованівське". Але якби члени місцевої ради підтримали протест прокуратури, то тим самим визнали б, що в 2008 році незаконно виділили угіддя.

Подальшу долю скандальних лісових угідь депутати облради вирішуватимуть на найближчому засіданні, яке відбудеться 25 вересня.

Дело

Зараз ви читаєте новину «26000 гектарів землі Лозінського починають ділити заново». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути