понеділок, 31 серпня 2009 10:56

В Інтерполі розповіли про розшук Лозінського, Калиновського, Боделана і Сацюка

В Інтерполі розповіли про розшук Лозінського, Калиновського, Боделана і Сацюка

Оголошений в розшук колишній народний депутат Віктор Лозінський може перебувати в Ізраїлі, допускає керівник українського бюро Інтерполу Василь Неволя.

На питання, чи є вже відповідь від ізраїльських колег з приводу адреси Лозінського в курортній Нетанії, Неволя в інтерв"ю "Газеті по-київськи" сказав: "Інформація є, але розголошувати її передчасно. Категорично сказати, що Лозінського немає в Ізраїлі, не можна".

Крім того, керівник українського бюро Інтерполу підтвердив, що оголошені в розшук екс-мер Одеси Руслан Боделан і екс-заступник голови СБУ Володимир Сацюк отримали громадянство РФ, "тому не можуть бути видані Україні". "Але українське бюро Інтерполу цих людей з розшуку не знімало. Питання може вирішуватися в іншій площині - матеріали можуть бути передані слідчим органам Росії", - відзначив він.

На питання, чи затримають Боделана і Сацюка, якщо вони приїдуть до України, керівник нацбюро Інтерполу відповів: "Якщо є незавершені кримінальні справи проти них, звичайно так".

Крім того, Неволя повідомив, що винуватець резонансного ДТП Сергій Калиновський до цих пір в міжнародному розшуку. "Але це ще не означає, що підозрюваний зачаївся в якомусь одному місці та нікуди не їздить. Якщо Калиновський буде десь локалізований, ми обов"язково скажемо, що це за країна", - сказав він.

Як повідомлялося, колишній народний депутат від БЮТ Лозінський розшукується у справі про вбивство людини. 16 червня 2009 року в Голованівському районі Кіровоградської області відбувся інцидент за участю Лозінського, прокурора Голованівського району Євген Горбенко, начальника райвідділу міліції Михайла Ковальського і громадянина Валерія Олійника із застосуванням вогнепальної і холодної зброї, внаслідок чого загинув 55-річний Олійник.

Сацюк є одним з фігурантів справи про отруєння тоді ще кандидата в президенти України Віктора Ющенка. Ющенко 5 вересня 2004 року він зустрічався з керівництвом Служби безпеці України за вечерею на дачі колишнього заступника розділу СБУ Володимира Сацюка, після чого відчув себе погано та 10 вересня був госпіталізований у віденську клініку "Рудольфінерхаус". Лікарі цієї медустанови заявили, що Ющенко був отруєний діоксином, причому отрута потрапила в організм пацієнта приблизно за п"ять днів до госпіталізації.

У 2005 році проти Боделана прокуратура Одеської області порушила кримінальну справу за підозрою в зловживанні службовим положенням, а МВС оголосило його в розшук.

Калиновський - син екс-дружини бізнесмена Дмитра Фірташа Марини Фірташ. 30 травня 2007 року в Києві кабріолет BMW М6, за кермом якого перебував Калиновський, врізався в легкове авто "Жигулі". В результаті аварії службовець Внутрішніх військ, який сидів в "Жигулях", загинув на місці. Також загинула і 25-річна подруга Калиновського.

Калиновського доставили в лікарню його охоронці, проте 15 вересня він, не повідомивши орган досудового слідства, залишив медичну установу, в якій знаходився на стаціонарному лікуванні. В даний час Калиновський перебуває в міжнародному розшуку по каналах Інтерполу.

Газета по-київськи, Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «В Інтерполі розповіли про розшук Лозінського, Калиновського, Боделана і Сацюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути