пʼятниця, 07 серпня 2009 12:12

Україна просить Ізраїль знайти і видати Лозінського

Україна просить Ізраїль знайти і видати Лозінського

Ізраїльська поліція підтвердила отримання запиту про розшук і екстрадицію колишнього депутата Верховної Ради Віктора Лозінського, обвинуваченого в співучасті у вбивстві, пише газета "Комерсант Україна"

Як відзначає видання, пошуки втікача вже ведуться, але в ізраїльській поліції стверджують, що затримувати його не будуть, оскільки Україна не надала всіх необхідних для цього документів.

Запит, як розповів прес-секретар поліції Ізраїлю Олексій Кагальський, поступив до Ізраїлю "кілька днів тому".

Декілька днів тому - 5 серпня "Комерсант Україна" написав, що екс-депутат проживає в місті Нетанія і навіть вказала його точна адреса: проспект Беньяміна, будинок 15.

Видання відзначає, що зі своїх джерел за минулі дні у нього з"явилися додаткові підтвердження перебування Лозінського в Ізраїлі, правда не уточнює, які саме.

Кагальський, стосуючись того, що обвинувачений міг вже змінити місце проживання, сказав: "Ізраїль - невелика країна, і у нас дуже ефективна, добре оснащена поліція і хороші канали інформування".

В той же час знаходження колишнього українського депутата не означатиме його негайного затримання і арешту.

"Ізраїль дуже делікатно ставиться до екстрадиції людей, що перебувають на його території. А пошук проводиться в світлі потенційної екстрадиції", - пояснив прес-секретар ізраїльської поліції.

Віктор Лозінський підозрюється в тому, що в середині червня вистрілив з мисливської рушниці в жителя Кіровоградської області Валерія Олійника, внаслідок чого той загинув.

Депутати Верховної Ради 3 липня проголосували за те, щоб позбавити його депутатських повноважень

"Комерсант Україна"

Зараз ви читаєте новину «Україна просить Ізраїль знайти і видати Лозінського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути