середа, 05 серпня 2009 17:24

У Ізраїлі про Лозінського нічого не чули

У Ізраїлі про Лозінського нічого не чули
Ізраїль нічого не знає про місцеперебування екс-народного депутата Віктора Лозінського, якого розшукують за підозрою у вбивстві мешканця Кіровоградської області Валерія Олійника.

Така відповідь була отримана з посольства Ізраїлю в Україні на прохання ТСН.ua прокоментувати інформацію про те, що Лозінський перебуває в цій країні.

"Посольству невідомо про місцеперебування пана Лозінського", - сказали у відомстві.

Нагадаємо, раніше газета "Комерсант-Україна" написала про те, що Лозінський, ймовірно, знаходиться в Ізраїлі.

Із посиланням на свої джерела, видання повідомило, що Лозінський зараз, ймовірно, перебуває в ізраїльському місті Нетанії. Крім того, правоохоронцям навіть відома адреса, за якою перебуває скандальний політик, - проспект Беньяміна, будинок 15.

Разом із тим, в посольстві Ізраїлю відзначили, що до нього не надходило жодних звернень від українських правоохоронних органів стосовно Лозінського. Крім того, Україна взагалі не відправляла Ізраїлю жодного офіційного запиту, що стосувався би Лозінського.

З того, що посольство не має жодної інформації про екс-депутата, можна зробити висновок, що його немає в Ізраїлі. І якщо навіть він і в"їхав до цієї країни, то не за українським паспортом, а за паспортом країни, з якою Ізраїль має безвізовий режим.

Крім того, Ізраїль знаходиться в сітці Інтерполу, а наприкінці липня Лозінського було оголошено в міжнародний розшук.

Інформацію про Лозінського спростували і в поліції Ізраїлю. "Ми не знаємо, хто такий Віктор Лозінський, знаємо про нього тільки з публікацій у пресі", - сказав представник прес-служби Центрального округу ізраїльської поліції.

Він також наголосив, що якби Лозінський, якого розшукує Інтерпол, був на території Ізраїлю, його би вже давно заарештували.

Незрозумілою також є ситуація, за якої українські правоохоронці знають точну адресу знаходження людини, яку вони розшукують, але не роблять спроб її заарештувати.

Нагадаємо, Лозінського підозрюють в тому, що 16 червня він разом із тодішнім прокурором Голованівського району Кіровоградської області Євгеном Горбенком і начальником міліції цього ж району Михайлом Ковальським вбив місцевого мешканця, 53-річного Валерія Олійника.

Лозінського позбавили депутатських повноважень, але заарештувати його не вдалося – колишній депутат від БЮТ зник в невідомому напрямку.

Журналісти припускають, що Лозінський може переховуватися в Україні – на Кіровоградщині чи під Києвом, або за кордоном - у Придністров"ї, Молдові, де, за деякими даними, проживають його родичі й знайомі, або в інших країнах. Разом із тим, відомостей про перетин Лозінським кордону України наразі немає.

Зараз ви читаєте новину «У Ізраїлі про Лозінського нічого не чули». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути