четвер, 23 липня 2009 18:29

"У зникненні Лозінського зацікавлені всі"

"У зникненні Лозінського зацікавлені всі"

Колишнього народного депутата-"бютівця" Віктора Лозінського другий тиждень безрезультатно шукають міліція та СБУ. Його обвинувачують у вбивстві селянина Валерія Олійника з Кіровоградської області. Голова Всеукраїнського об"єднання "Свобода" Олег Тягнибок, 40 років, вважає, що всі потенційні кандидати у президенти зацікавлені в тому, щоб Лозінський зник і не постав перед судом.

Чому його досі не затримали?

— Гадаю, Лозінського вже давно немає в Україні. Це не вперше можновладці й силові структури дають можливість утекти політичним і кримінальним злочинцям високого рангу. Згадаймо історії з Лазаренком, Білоконем, Сацюком, Бакаєм і багатьма іншими. Усе це є свідченням політичної корупції в державі.

Хто ж зацікавлений у тому, щоб "поховати" цю справу?

— Уся наша політична псевдоеліта. Всі потенційні кандидати у президенти зацікавлені в тому, щоб Лозінський зник і не постав перед судом. Бо він не лише представник БЮТу, а й учорашній активіст Партії регіонів, який навіть отримував нагороди й заохочення від тодішнього прем"єр-міністра Віктора Януковича. Також нагороджений двома орденами Московської православної церкви за якісь нібито добрі справи. Тобто, це людина системи. І якщо Лозінський потрапить до суду, то ниточка потягнеться до кожного з тих, хто керує державою. І може повилазити багато чого іншого. Вони це розуміють і робитимуть усе можливе, щоб затягнути й зам"яти справу.

Але зухвальство Лозінського не тільки в тому, що він дозволяв собі організовувати сафарі на простих селян, а й у блюзнірстві щодо національних святинь. За кілька тижнів до вбивства того нещасного чоловіка він дав указівку зняти тризуб у Голованівську і на його місце повісити серп і молот. А також розбити погруддя Тараса Шевченка, яке, подейкують, тепер у його гаражі.

Це — антиукраїнський тип, який не має нічого людського. Отака і вся нинішня влада.

Чому Україна дійшла до такого?

— Головна причина — в Україні не відбулося люстрації, тобто очищення влади. До неї під прикриттям певних лідерів політичних сил почали приходити негідники. По-друге, все українське суспільство охопила корупція. Вона є настільки тотальною, що громада уже навіть не вірить, що з нею можна боротися. Тож справа не лише в депутатові, а й у прокурорах і начальниках міліції.

Можновладці створюють собі удільні князівства, незаконно приватизовують надра, землі, ліси. І фактично самих людей, як у давні часи, взяли у кріпацтво.

Цьому сприяє й недосконала система формування влади. Пропорційна виборча система у принципі правильна, оскільки передбачає політичну відповідальність партій перед суспільством. Але у нас будь-яка гарна ідея доводиться до абсурду — партії й політики забули про свою відповідальність перед тими, хто їх обирає. На владному небосхилі важко знайти людей, яких можна було б назвати державними мужами. Процвітає вседозволеність, безкарність. Тому з"являються негідники, які дориваються до влади і думають, що вже схопили за бороду Бога.

Утім, за будь-яке зухвальство й цинізм приходить розплата.

Коли ж реалізується гасло "Бандитам — тюрми!"?

— Такий час настане досить швидко. У повітрі вже пахне передреволюційною ситуацією. Третя революція — за національні і соціальні права українців — не за горами. Люди повстануть, і нехай тоді влада начувається.

До влади мають прийти ті, що готові жертвувати собою заради наведення ладу в державі. І тоді ситуація зміниться дуже швидко. Усе можна зробити, якщо мати політичну волю.

Але ж нинішні так легко владу не віддадуть.

— Звісно. Буде жорстка й навіть жорстока боротьба. Але свого часу ми думали, що і Кравчук, а потім Кучма легко влади не віддадуть. Та якщо була на те воля людей, то владу у них забирали. Треба боротися. Не можна руки опускати. Наше життя — не тільки для нас. Завтра прийдуть наші діти, які вже народжені у незалежній Україні. І не хочеться передати їм залишки комуно-комсомольських управлінців, які творять безкрай. Але це вже їхня агонія.

Зараз ви читаєте новину «"У зникненні Лозінського зацікавлені всі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути