середа, 19 травня 2010 13:50

За хвилини до катастрофи літака Качинського в кабіні знаходилися 2 сторонніх

За хвилини до катастрофи літака Качинського в кабіні знаходилися 2 сторонніх

Розшифровка бортового самописця показала, що в останній раз сторонній голос у кабіні літака Леха Качиньського звучав при підльоті до аеродрому в Смоленську за кілька хвилин до моменту катастрофи.

Це було, коли літак знаходився мінімум в декількох кілометрах від торця злітно-посадкової смуги, заявив глава технічної комісії Міждержавного авіаційного комітету Олексій Морозов. Востаннє такий голос був зафіксований до прольоту дальнього приводного радіомаяка, який розташований в 4-6 кілометрах від торця посадкової смуги.

"Але, оскільки, за даними техкомісії МАК, "перше зіткнення літака з перешкодою сталося на відстані близько 1100 метрів від ВПП", ми можемо припустити, що за лічені секунди до удару об землю, які пішли на подолання декількох кілометрів до цієї точки, один з двох сторонніх осіб, що знаходилися в кабіні, спілкувався з кимось поруч", - заявив експерт авіаційної галузі.

Представник польської сторони Едмунд Кліх відзначив, що заборона на перебування в кабіні пілотів сторонніх осіб не поширюється на військову авіацію, до якої відносився президентський борт. Він не вважає, що сторонні могли вплинути на дії пілотів, але відзначив, що у льотчиків міг бути стрес.

"Екіпаж віддавав собі звіт, як важлива участь президента Польщі у катинських заходах і вибір запасного аеродрому привів би до його запізнення в Катинь, - сказав він. - Ми постараємося оцінити, який рівень стресу був у екіпажу і чому він не пішов на запасний аеродром" .

ІТАР-ТАСС

Зараз ви читаєте новину «За хвилини до катастрофи літака Качинського в кабіні знаходилися 2 сторонніх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути