Ексклюзиви
четвер, 06 травня 2010 14:57

Росіяни приховують інформацію про катастрофу літака Качинського

Росіяни приховують інформацію про катастрофу літака Качинського

Польська партія "Право і справедливість" стверджує, що російська сторона слідства, яка займається розслідуванням авіакатастрофи літака Качинського не ділиться всією інформацією зі своїми польськими колегами. Більше того, представники партії звинуватили росіян у недбалості, та вимагають від прем'єра взяти розслідування на себе.

Поляки вимагають, щоб російська прокуратура якомога швидше передала всі матеріали по трагедії під Смоленськом. Адже зараз, майже через місяць після президентської авіакатастрофи, навіть не рвідомий точний час падіння літака Ту-154.

Польські прокурори брали участь у розшифровці "чорних скриньок", тестуванні ДНК та допиті російського навігатора з вишки в аеропорту в Смоленську. Всі матеріали, як і особисті речі загиблих зараз знаходяться у руках росіян.

"Це шокує. Доходить навіть до приховування доказів і недбальства", - сказав депутат Аркадіуш Мулярчук.

"Польській стороні досі нічого не відомо. Ми навіть не знаємо точного часу, коли впав літак президента", - додав речник "ПіС" Ярослав Зелінський.

Зараз, польська сторона вимагає детальної інформації з приводу точного часу катастрофи (адже деякі дані вказують, що вона сталася на 10-15 хвилин раніше), розмов пілотів під час польоту і параметрів польоту і посадки літака.

Нагадаємо також, що нещодавно у ЗМІ зявилася інформація про те, що в кабіні пілотів бортовий самописець зафіксував голос сторонньої особи. До того ж, за два тижні після падіння літака, на аеродромі в Смоленську повністю замінили систему освітлення злітно-посадової смуги.

Однак прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що не вірить у те, що російська сторона будь-яким чином перешкоджає полякам з'ясувати причини аварії. Він запевнив, що з точки зору доступу до "вихідного матеріалу" у розслідуванні катастрофи, росіяни нічого від польської сторони не приховували.

Прем'єр також додав, що причиною катастрофи літака стала не відмова техніки або вибух на борту. Зараз основними версіями залишаються помилка пілотів або диспетчерів аеропорту.

Gazeta.ua за матеріалами Tvn24

Зараз ви читаєте новину «Росіяни приховують інформацію про катастрофу літака Качинського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути