середа, 05 травня 2010 17:56

В кабіні літака Качинського знаходилася загадкова стороння жінка

В кабіні літака Качинського знаходилася загадкова стороння жінка

У кабіні польського авіалайнера Ту-154, який розбився 10 квітня цього року під Смоленськом, знаходилася стороння особа, голос якої зареєстрував бортовий самописець.

Польський телеканал Tvn24 стверджує, що голос належав жінці. Польська прокуратура поки не підтвердила цієї інформації.

За правилами, в кабіні президентського авіалайнера повинні були знаходитися лише чотири члени екіпажу - пілот, другий пілот, штурман і механік. Однак, під час польоту протягом певного часу в кабіні була присутня ще якась жінка. Не виключено, що це могла бути стюардеса або хтось з пасажирів.
Генеральна прокуратура Польщі, яка веде своє розслідування авіакатастрофи, поки офіційно не підтвердила відомості телеканалу про присутність у кабіні лайнера сторонньої людини.
Колишній глава Управління державного захисту Польщі, генерал Громослав Чемпінський сказав, що не стане гадати, кому міг належати голос в кабіні пілотів. Він однак відзначив, що VIP-персони можуть бути присутніми в кабіні при зльоті або посадці, якщо вони або пілот вимагають цього. "Це не є злочином", - підкреслив генерал.

Проте він визнав, що було б дивним, якби справді така ситуація сталася на борту президентського Ту-154, з огляду на дуже складні погодні умови.
Gazeta.ua за матеріалами Tvn24
Зараз ви читаєте новину «В кабіні літака Качинського знаходилася загадкова стороння жінка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

72

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути