понеділок, 12 квітня 2010 18:05

Польський президент та його люди загинули від ударів та опіків

Польський президент та його люди загинули від ударів та опіків

Російські експерти вже завершили судово-медичну експертизу тіл з місця катастрофи польського літака під Смоленськом. Лікарі повідомили пресі, що всі пасажири загинули внаслідок "важких ударів і опіків". Деякі тіла обвуглені на цілих 50%.

На борту літака, який в суботу розбився під Смоленськом летіли 96 осіб, серед яких були президент Польщі з дружиною, впливові політики, генерали і духовенство. Всі вони загинули внаслідок катастрофи.

Тіла переправили в Москву, ретельно оглянули і описали. На спеціальних картках медики коротко описали зовнішність і зуби загиблих.

"Для дослідження ДНК у померлих взяли волосся і нігтів, що дозволить ідентифікувати ті тіла, встановлення особистості яких не є можливою", - розповів лікар.

З огляду на серйозність ушкоджень досі невідомо, скільки саме знайшли трупів. За словами генерального прокурора Польщі Ендрю Серемета, з-під уламків витягли 87 тіл. У суботу, російські інформагентства повідомили, що знайдені тіла всіх 96 пасажирів. Їх помістили в 101 труну.

Труни з останками президента Леха Качинського та його дружини вже відправили до Польщі. Інші перевезли з місця катастрофи в Москву.

Повідомляється, що тіла загиблих будуть видаватися лише в руки членів сім"ї. До Польщі їх відправлять за російськими традиціями в оцинкованих трунах. У Росії залишаться всі речі і одяг, знайдені на місці трагедії для проведення експертизи.

Також відомо, що ні в кого з померлих не знайдено слідів алкоголю в крові, включно з пілотами.

У суботу вночі тіло загиблого Леха Качиньського ідентифікував його брат Ярослав.

Офіційні особи в Росії повідомляють, що катастрофа сталася через помилки екіпажу.

Gazeta.ua за матеріалами Tvn24

Зараз ви читаєте новину «Польський президент та його люди загинули від ударів та опіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути