середа, 21 квітня 2010 09:53

У Польщі оголосили офіційну дату виборів президента

У Польщі оголосили офіційну дату виборів президента
Виконуючий обов"язки президента Польщі Броніслав Коморовський призначив вибори глави держави на 20 червня.

Як повідомив прес-секретар Коморовського, в.о. президента підписав всі необхідні для позачергових виборів документи рано вранці в середу, 21 квітня.

Раніше цю ж дату називав представник уряду Польщі, а також агентство Reuters з посиланням на джерело в правлячій партії.

Коморовський обіцяв назвати дату нових виборів 14 квітня. Однак після консультацій з опозиційними партіями він вирішив взяти паузу.

За даними соцопитувань, в.о. президента Польщі Броніслав Коморовський є потенційним лідером майбутніх виборів. За спікера Сейму, який є прихильником прем"єра Дональда Туска, у другому турі виборів готові проголосувати 55% поляків, тоді як Ярослав Качинський, брат трагічно загиблого в авіакатастрофі під Смоленськом президента Леха Качинського, набирає лише 32% голосів.

Нагадаємо, нові вибори було призначено після того, як 10 квітня під Смоленськом розбився літак польського президента Леха Качинського Ту-154, на борту якого перебували 96 осіб, у тому числі глава держави. За попередніми даними, літак зачепився за верхівки дерев в умовах поганої видимості через сильний туман. У результаті авіакатастрофи не вижив ніхто.
BBC
Зараз ви читаєте новину «У Польщі оголосили офіційну дату виборів президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути