четвер, 15 квітня 2010 09:20

Пілоти Качинського розуміли, що літак розіб"ється

Пілоти Качинського розуміли, що літак розіб"ється
У Польщі розшифрували записи "чорних скриньок" літака Качинського. Головний прокурор Польщі полковник Кшистоф Парульскій заявив, що пілоти перед ударом літака об землю зрозуміли, що аварії уникнути не вдасться. Як повідомив прокурор, слова, вимовлені членами екіпажу перед падінням літака, були "драматичними". Що саме говорили пілоти, прокурор повідомити відмовився.

Технічна комісія, яка займається розслідуванням авіакатастрофи під Смоленськом, прийшла до висновку, що в трагедії був винен саме пілот. Як повідомив один з учасників розслідування, експерти встановили, що умови, в яких пілот намагався посадити літак, були екстремальними. На думку фахівців, пілот Аркадіуш Протасюк це розумів, але все одно пішов на невиправданий ризик.

Про розшифровку бортових самописців розповів польським ЗМІ і військовий прокурор підполковник Збігнев Жепа, який бере участь у розслідуванні причин катастрофи. За словами Жепи, на записах пілоти розмовляли трьома мовами - польською, російською та англійською. Як відзначив прокурор, він сам не розрізнив голосів на плівці, проте один з польських експертів особисто знав всіх пілотів і пояснив, хто що говорив в останні хвилини польоту.

Збігнєв Жепа заявив, що поки всі розшифровані записи - це розмови пілотів між собою. За словами прокурора, про те, чи розмовляли пілоти з кимось з пасажирів про вибір місця приземлення, буде відомо, коли будуть розшифровані і синхронізовані з часом польоту всі записи. Як повідомлялося раніше, російські диспетчери попереджали про складні погодні умови в районі аеропорту "Північний" і пропонували сісти в Мінську або в Москві. Але пілот Протасюк вирішив все ж таки садити літак під Смоленськом.

NEWSru
Зараз ви читаєте новину «Пілоти Качинського розуміли, що літак розіб"ється». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути