пʼятниця, 07 травня 2010 19:44

Назвали точну годину катастрофи літака Качинського

Назвали точну годину катастрофи літака Качинського

Нарешті став відомий точну годину авіакатастрофи, внаслідок якої загинув президент Польщі Лех Качинський. Голова комісії з розслідування авіакатастроф Едмунд Кліх, акредитований при російській комісії з розслідування трагедії у Смоленську, повідомив, що літак розбився рівно за 6 секунд після 8 години 41 хвилини ранку.

Нагадаємо, що раніше у поляків виникли дорікання на адресу російської сторони розслідування, яка не розкривала деяких даних про трагічний політ. Також обурення поляків викликало те, що особисті речі загиблих лишили лежати просто неба на місці аварії.

"З точки зору розслідування катастрофи ці речі не мають ніякої цінності", - пояснив Кліх.

На запитання журналістів з приводу того, на якій підставі були відкинуті варіанти про технічну несправність або вибух на борту літака, Кліх відповів, що експерти детально вивчили дані приборів, які реєстрували хід польоту. За його словами, жодні дані на ці дві версії не вказують.

Кліх однак відзначив, що "нещасний випадок у Смоленську став результатом певних систематичних недбальств у військовій авіації".

Він ще раз підкреслив, що останні слова пілотів, зафіксовані "чорними скриньками", не будуть передані громадськості через те, що вони занадто "особисті". Також на його думку, розкриття інформації про переговори призведе до того, що громадськість зосередиться на тому, що у катастрофі винні "льотчик-погода-технології", а не системні причини.

Gazeta.ua за матеріалами Tvn24

Зараз ви читаєте новину «Назвали точну годину катастрофи літака Качинського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути