четвер, 04 лютого 2010 18:23

Усі крадені мобільні телефони знаходять

Сучасне обладнання у відділі Полтавської обласної міліції дає змогу правоохоронцям віднайти майже всі викрадені мобільні. Знаходять навіть дешеві, старі моделі.

— Сьогодні у нас дуже потужні технічні можливості, — говорить Юрій Сулаєв з обласної міліції. — Злочинцям немає сенсу красти мобільники, бо ми всі їх знаходимо. Куди б телефон не перевезли, у сусідню область, навіть за кордон.

Юрій Сулаєв відзначає, натрапляють і на мобільні, з яких вийняли картку та батарею живлення.

— Багато людей живуть учорашнім днем і думають, якщо вкрали телефон — міліція безсила, — каже правоохоронець. — Це не так. Найголовніше, аби людина, в якої вкрали мобільний, звернулася відразу після крадіжки в райвідділ за місцем проживання, або там, де трапилася крадіжка.

Міліціонери знаходять зараз 99% викрадених мобільних.

— Є злодії з досвідом. Якщо вони крадуть сумочку та знаходять там мобільний, можуть викинути його в річку, — продовжує Юрій Васильович. — Це один відсоток телефонів, котрі нам знайти не вдається.

Зараз кримінальну справу порушують, якщо сума збитків через крадіжку становить 60,5 грн. Раніше до відповідальності притягували, якщо сума викраденого була не менше ніж 920 грн.

— Хотілося б наголосити, крадіжки мобільників існують, бо є попит на бувші у використанні телефони, — каже Сулаєв. — Часто їх продають з рук таксисти. Торгують такими в кіосках, у майстернях з ремонту мобільних.

У міліції наголошують: купуючи телефон, потрібно вимагати документи, які доводять, що він не крадений. Якщо правоохоронці знайшли крадений мобільний, його вилучають у нового власника.

Зараз ви читаєте новину «Усі крадені мобільні телефони знаходять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути