Ексклюзиви
понеділок, 21 грудня 2009 20:12

Депутата Івана Сподаренка поховали на Байковому

— Миколо Володимировичу, треба якось вжати засідання, щоб встигнути на прощання зі Сподаренком, — каже віце-спікер, "регіонал" 53-річний Олександр Лавринович до "бютівця" Миколи Томенка.

— Думаю, за 40 хвилин впораємося, — відповідає Томенко і поглядає на годинник.

У п"ятницю від проблем із серцем помер нардеп-"нунсівець" 78-річний Іван Сподаренко. Ховали в понеділок. Через це погоджувальну раду фракцій парламенту проводять стисло. Лавринович просить депутатів обмежитися лише виступами.

"Бютівець" 44-річний Андрій Кожем"якін наполягає на створенні слідчої комісії з роздержавлення резиденції "Межигір"я", в якій живе "регіонал" Віктор Янукович. Каже, парламент має розглянути питання першочергово:

— Є підстави вважати, що резиденція була незаконно приватизована, а фактично вкрадена. Але це питання блокується руками віце-спікера Олександра Лавриновича, який головує на засіданнях. А це вже ознаки злочину.

Нічого я не боюся, і нічого не крав

Лавринович хоче щось сказати у відповідь. Однак Кожем"якін не замовкає. Зрештою, віце-спікер обіцяє, що питання "Межигір"я" парламент обговорить у четвер. Однак після того, як відповідний комітет також розгляне створення тимчасової слідчої комісії щодо незаконного списання податків перед компанією "Єдині енергетичні системи", стосовно офшорних компаній Юлії Тимошенко на Кіпрі та причетності "бютівців" до незаконної діяльності Української національної лотереї.

— Ви спеціально блокуєте цей процес. Що, боїтеся? — обурюється з місця Кожем"якін.

Лавринович затуляє обличчя руками.

— Нічого я не боюся, і нічого не крав, — підвищує голос "регіонал".

Його однопартієць Олександр Єфремов говорить, що уряд профінансував виборчу кампанію лише на 1%. Мовляв, це створює загрозу зриву виборів.

— Ніяких проблем із фінансуванням немає, — каже у відповідь Крупко. — Фінансування Центрвиборчкому здійснюється відповідно до узгодженого плану.

— Шановні, будете розбиратися в сесійній залі. Часу вже обмаль, — підсумовує Лавринович і закриває засідання. З охоронцем поспішає до виходу.

З депутатом Сподаренком прощалися в клубі Кабміну. Поховали на Байковому кладовищі.

Зараз ви читаєте новину «Депутата Івана Сподаренка поховали на Байковому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути