середа, 25 червня 2008 13:56

Жителів Чікаго тероризують дрозди

У Чікаго, де почастішали випадки нападу чорних дроздів на людей, велосипедисти і пішоходи обмінюються радами, як уникнути неприємних зіткнень. Багато місцевих жителів скаржаться, що птахи пускаються за ними навздогін і починають їх боляче клювати.

Деякі постраждалі порівнюють агресивну поведінку дроздів із головними дійовими особами класичного кінотриллера Альфреда Хічкока 1963 року "Птахи", пише Бі-Бі-Сі.

"Раптово на мене щось обрушилося, клюнуло в шию, вчепилося в мене і потягнуло за волосся вгору", - розповідає Холі Гроссо, одна з останніх дроздових жертв. "Просто неймовірно - така маленька пташка, а що витворяє", - додала вона.

В період гніздування, як відомо, дрозди-самці захищають свою територію і при цьому бувають дуже агресивні.

Орнітолог Чікаго Дуглас Стотс пояснює, що найчастіше дрозди нападають на людей в парках і уздовж берега озера Мічіган. За його словами, птах на людину не нападе, якщо дивитися прямо на її.

В інтернеті є й радикальніші поради, як уникнути нападу: потрібно постаратися налякати дроздів, імітуючи собачий гавкіт або зображаючи великого птаха. "Розкиньте руки в сторони та йдіть прямо на птаха", - мовиться на одному сайті. - Тоді дрізд вирішить, що ви - небезпечний хижак, наприклад, яструб, і злякається".

Велосипедистам пропонують встановлювати на рамі кошик з котом або ховати кота в спеціальному шоломі з віконцем. Але поки що найчастіше жителі міста, щоб уникнути зустрічей з агресивними дроздами, просто змінюють свої звичайні маршрути для прогулянки.

Раніше вважали, що птахи не нападають на людей, у яких голова покрита. Але цей міф розвіявся нещодавно, коли дрізд кинувся клювати чоловіка в бейсбольній кепці. Про цей випадок написала газета Chicago Tribune.

Відзначимо, що Чікаго не єдине місто, яке страждає він нападів тварин. Наприклад, мавпи в Делі, які періодично влаштовують ігрища на вулицях індійської столиці, створили справді надзвичайну ситуацію.

А Китай тероризують дикі кабани. Відзначимо, що Китай зняв заборону на полювання на кабанів, після того, як вони були почали вільно розгулювати міськими вулицями на сході Китаю. Дикі тварини забираються в будинки в передмістях Ханчжоу, який розташовано в 200 км на південний схід від Шанхаю.

У жовтні, близько 100 диких слонів в Індії напали на розташований в річці Брахмапутра острів. Тим самим тварини викликали паніку серед місцевих жителів, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Жителів Чікаго тероризують дрозди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути