Ексклюзиви
субота, 23 червня 2007 10:06

Зімбабве йде на рекорд по інфляції - 1500000%

Посол США в Зімбабве Крістофер Делл передбачає, що інфляція в цій південноафриканській країні до кінця року підскочить до 1500000%. До такого тяжкого положення країну привела економічна політика президента Зімбабве Роберта Мугабе.

Зараз Зімбабве пожинає плоди найвищої в світі інфляції. Вона була зафіксована в травні на рівні 3700% в рік. 8 років підряд економіка країни була в жорстокій кризі. За цей час роботу втратили кожні четверо з п"яти жителів країни.

"Я вважаю, що інфляція досягне рівня в 1,5 млн. відсотків до кінця 2007 року або навіть раніше, - затверджує Делл. - Я розумію, що це надхмарні цифри, але, озираючись на минуле, думаю, що це ще оптимістичний прогноз". За спостереженнями Делла, за день ціни в Зімбабве іноді подвоюються.

МВФ та інші міжнародні донори, включаючи Всесвітній банк, шість років тому припинили фінансову допомогу Зімбабве через політику Мугабе, який править країною вже 27 років. 83-річний Мугабе вважає, що міжнародні організації навмисно провокують саботаж в Зімбабве, караючи його за експропріацію фермерських володінь у білого населення на користь чорношкірих, передає Newsru.
Зараз ви читаєте новину «Зімбабве йде на рекорд по інфляції - 1500000% ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути