понеділок, 25 лютого 2008 09:53

За вибух на китайській шахті троє людей засуджені на довічне ув"язнення

За порушення техніки безпеки і правил вуглевидобутку на шахті в китайській провінції Шаньсі трьох людей засудили на довічне ув"язнення і ще 14 на різні терміни позбавлення волі. У результаті вибуху газу на згаданій шахті в грудні 2007 року загинули 105 осіб.

До довічного ув"язнення засуджено, зокрема, менеджера з виробництва та інвестора шахти. Інші співробітники адміністрації шахти отримали від кількох до 20 років, а саме підприємство оштрафоване на суму 185,2 мільйона юанів (близько 260 тисяч доларів).

Як встановило слідство, на шахті збільшили об"єми виробництва, розпочавши розробку нових ділянок без попередньої експертизи. Щоб приховати незаконні роботи, зазначається в звіті державних ЗМІ Китаю, між двома ділянками був побудований таємний перехід, а аварійний вихід був заблокований на час існпектування. Коли стався вибух, адміністрація не стала інформувати владу і направила інших шахтарів рятувати товаришів.

Крім порушень техніки безпеки, менеджмент шахти також визнано винним у незаконному обороті вибухових речовин і ухиленні від сплати податків, передає в понеділок агентство Reuters.

Зараз ви читаєте новину «За вибух на китайській шахті троє людей засуджені на довічне ув"язнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути