Ексклюзиви
понеділок, 14 березня 2011 17:16

За рік Януковича щасливих українців стало менше

За рік Януковича щасливих українців стало менше

У 2011 році кількість щасливих людей в Україні скоротилась у порівнянні з 2010 р. з 65% до 63%. Ці данні опитувань Київського міжнародного інституту соціології, які представили на прес-конференції 14 березня заступник генерального директора компанії "Україна сьогодні" Наталя Іщенко та генеральний директор КМІС Володимир Паніотто.

Загалом молоді люди значно щасливіші ніж старші. У 2011 р. серед молоді віком 18-29 років частка щасливих сягала 58%, і з віком скорочувалася до 42% серед тридцятилітніх, 40% серед сорокалітніх, 23% серед п'ятдесятилітніх, 24% серед шістдесятилітніх, і 16% - серед людей старше 70 років.

Більше щасливих людей серед мешканців західних (74%), східних (64%) і південних (62%) областей України, натомість жителі Центру частіше почуваються нещасливими (56%). (Західний регіон - Волинська, Рівненська, Львівська, Івано-Франківська, Тернопільська, Хмельницька, Закарпатська, і Чернівецька області; Центральний регіон - Житомирська, Вінницька, Кіровоградська, Черкаська, Полтавська, Сумська, Чернігівська, Київська області і місто Київ; Південний регіон – Дніпропетровська, Одеська, Миколаївська, Херсонська, Запорізька області і Крим; Східний регіон - Харківська, Донецька і Луганська області).

Дослідження були проведені Київським міжнародним інститутом соціології у період із 2001 по 2011 рік за однаковою методикою. Вибірка досліджень є репрезентативною для населення України віком від 18 років і старше. Опитування проводилися у 110 населених пунктах (PSU) у всіх областях України та в автономній республіці Крим методом особистого інтерв'ю за місцем проживання респондента. Кожного року було опитано близько 2000 респондентів. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,2%.

Зараз ви читаєте новину «За рік Януковича щасливих українців стало менше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути