субота, 22 березня 2008 13:48

В"язень втік із колонії за два тижні до звільнення

На п"ятий день пошуків затримали одного з двох рівненських в"язнів-втікачів. Правоохоронці і досі не розуміють, чому ті втекли. В"язнів вважали такими, що стали на шлях виправлення. Крім того, одному з них до волі залишалося 2 тижні.

На сполох забили тоді, коли чоловіки не повернулися ввечері з роботи. Вони ніби стали на шлях виправлення, тож користувалися привілеями: працювали на фермі й мали повну свободу.

Василь Овдіюк, старший помічник прокурора Рівненської області: "Їх вивозять на ферму на роботу у селі Немовичі, там їх ніхто не охороняє. Та після роботи вони на дільницю не з"явилися. Один з них поступив не логічно, оскільки вже за рішенням суду мав через тиждень повернутися додому. А тепер він понесе відповідальність".

Олександр Воробей, керівник управління департаменту виконання покарань у Рівненській області: "В установі вони вели себе позитивно і зарекомендували себе з позитивної сторони. При установі є дільниця соціальної реабілітації, де вони працювали перед виходом на волю. Вона знаходиться за межами установи, там не здійснюється охорона зі зброєю, там просто нагляд. В обідню перерву випили спиртне, там були і інші засуджені, але вони не пили і втекли".

Правоохоронці відразу почали пошуки втікачів з Катеринівської колонії. 31-річний Віталій Черненко потрапив за ґрати через крадіжки, а його 30-річний товариш Олександр Пономарьов – за пограбування. Обох і раніше не раз ловили на криміналі. Після втечі в"язні розділилися, й один із них встиг проїхати майже пів-країни.

Роман Беген, рівненський спецпрокурор: "На сьогоднішній день один із засуджених, які самовільно залишили контрагентський об"єкт, Черненко затриманий в Києві і доставляється сюди. По іншому – він поки знаходиться в розшуку".

За фактом втечі ув"язнених в обласній прокуратурі порушили кримінальну справу. Департамент із питань виконання покарань здійснює перевірку щодо працівників Катеринівської колонії. Якщо доведуть причетність до надзвичайної пригоди когось із персоналу, їх обов"язково покарають. Принаймні, так кажуть у прокуратурі, повідомляє НТН.

Зараз ви читаєте новину «В"язень втік із колонії за два тижні до звільнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути