понеділок, 28 вересня 2020 16:45

Війна за Карабах: цивільні авіакомпанії обмежують польоти до Баку та Єревана

Війна за Карабах: цивільні авіакомпанії обмежують польоти до Баку та Єревана
МАУ заявила про скасування рейсу до Єревана. Фото: facebook.com/flyuia.ua

Українська авіакомпанія МАУ тимчасово призупинила авіасполучення зі столицею Вірменії Єреваном. Зокрема, скасували рейс 28 вересня.

Про це повідомили в пресслужбі "Міжнародних авіаліній України".

"З огляду на загострення конфлікту між Вірменією та Азербайджаном Центром управління ризиками авіакомпанії Міжнародні Авіалінії України прийнято рішення про тимчасову відміну рейсів до Єревана", - йдеться в повідомленні.

Відповідне рішення ухвалили після аналізу ризиків спеціалісти МАУ під час вечірнього брифінгу. Такі запобіжні заходи обумовлені в тому числі запровадженням воєнного стану та мобілізації у Вірменії.

"Ми в компанії оцінили усі можливі ризики і вирішили - виконання рейсу до Єревану є неможливим до роз'яснень щодо наших подальших дій з боку авіаційної влади України та офіційної позиції Баку та Єревану щодо забезпечення безпеки авіаційного простору у небі над Азербайджаном та Вірменією", - відзначив керівник авіакомпанії Євгеній Дихне.

Найближчий рейс МАУ до Єревану мав відбутися за розкладом 28 вересня о 17:00 за київським часом.

У МАУ пообіцяли забезпечити необхідну комунікацію з пасажирами даного рейсу та надати їм усю необхідну підтримку, яку передбачає ситуація.

Авіакомпанія звернулася за наданням інформації в Державну авіаційну службу України. Подальші рейси до Єревана і Баку планують виконувати за розкладом з урахуванням отриманої інформації від авіаційних властей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Азербайджані запровадили воєнний стан

Водночас, керівництво Міжнародного аеропорту ім. Гейдара Алієва в столиці Азербайджану Баку оголосило про обмеження роботи летовища.

Зокрема, тимчасово призупинили рейси авіакомпанії AZAL ("Азербайджанські Авіалінії") у напрямку Баку - Нахічевань - Баку, заплановані до 30 вересня включно.

Також скасували 2 авіарейси AZAL до європейських столиць: за маршрутом Баку - Лондон - Баку, запланований на 1 жовтня, і Баку - Берлін - Баку, запланований на 2 жовтня.

Окрім того, авіакомпанія FlyDubai скасувала рейси за маршрутом Дубай - Баку - Дубай, заплановані на 29 вересня, 1 і 3 жовтня; авіакомпанія "Аерофлот" - авіарейси Москва - Баку - Москва на 1 і 4 жовтня, авіакомпанія "Бєлавіа" - авіарейси Мінськ - Баку - Мінськ на 2 і 4 жовтня.

27 вересня Збройні сили Азербайджану перейшли в наступ уздовж лінії зіткнення в Нагірному Карабасі. Вірменія повідомляла про знищення кількох танків і авіації азербайджанської сторони.

Представник Міноборони Вірменії Арцрун Ованісян повідомляв про загибель з обох сторін конфлікту близько 200 військовослужбовців. Баку втратив приблизно 30 одиниць бронетехніки та 20 безпілотників.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш планує провести розмову з представниками Вірменії та Азербайджану. Також він висловив занепокоєння загостренням конфлікту між Баку та Єреваном. Гутерреш закликав сторони конфлікту негайно припинити бойові дії в Нагірному Карабасі та повернутися до змістовних переговорів для мирного врегулювання.

Зараз ви читаєте новину «Війна за Карабах: цивільні авіакомпанії обмежують польоти до Баку та Єревана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути