понеділок, 10 вересня 2007 10:17

Від урагану "Фелікс" постраждав кожен третій житель Нікарагуа

Постраждалим від урагану "Фелікс" в Нікарагуа терміново потрібно 10 тисяч тонн продовольства. Про це заявили представники Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) ООН.

Така кількість продуктів харчування забезпечить потреби жителів найбільшпостраждалих районів центральноамериканської країни на найближчих 6 місяців. ВПП ООН може надати зараз лише 1 тисячу тонн необхідної допомоги для населення нікарагуанського Автономного регіону Північної Атлантики, спустошеного "Феліксом". Тому організація звернулася до світової спільноти з проханням виділити 16 млн доларів на закупівлю продовольства.

Міжнародна допомога вже почала надходити в країну - як повітряним шляхом, так і морським. Проте з доставкою її в найбільш постраждалі райони виникають труднощі через завали на дорогах.

Центральноамериканська держава також має потребу і в значних фінансових вливаннях. Згідно з підрахунками ООН, Нікарагуа необхідно 43,3 млн доларів на роботи з відновлення інфраструктури.

За офіційними даними, ураган "Фелікс", що обрушився на Нікарагуа в минулий вівторок, 4 вересня, з максимальною силою за 5-бальною шкалою Саффіра-Сімпсона, забрав життя 67 людей. Проте місцеві ЗМІ повідомляють про більш ніж 130 загиблих, повідомляє ЛІГА.net.

Зараз ви читаєте новину «Від урагану "Фелікс" постраждав кожен третій житель Нікарагуа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути