вівторок, 22 січня 2008 14:29

Велика Британія почала боротьбу з іграшковою зброєю

 Спецслужби Великої Британії вирішили прийняти ряд заходів по зменшенню кількості іграшкової зброї у  країні, оскільки вона  часто використовується справжніми злочинцями.

Британські поліцейські встановили, що через один тільки порт Фелікстоу у графстві Саффолк в країну привозять більше півмільйона одиниць іграшкової зброї на рік. Оперативники стверджують, що більше половини злочинів за участю вогнепальної зброї у Великій Британії здійснюється з використанням підробок.

У зв"язку з цим Скотланд-Ярд почав спеціальну акцію, в ході якої громадяни можуть анонімно здавати іграшкові револьвери, що знаходяться у них, і автомати. Крім того, поліцейські управління проведуть перевірки в магазинах, де продаються підробки, а також в судовому порядку розбиратимуться з компаніями, які торгують іграшковою зброєю через Інтернет.

У жовтні 2007 року у Великій Британії був прийнятий законопроект, що визнає незаконними виробництво, імпорт і продаж імітацій реальної зброї. Також закон збільшив термін покарання за носіння іграшкової зброї у публічних місцях з шести місяців до одного року, пише The Daily Mail.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія почала боротьбу з іграшковою зброєю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути