пʼятниця, 30 серпня 2013 21:06

Вбивця Оксани Макар вважає своє покарання занадто суворим

Вбивця Оксани Макар вважає своє покарання занадто суворим
Максим Присяжнюк. Фото: novosti-n.mk.ua

Максим Присяжнюк , засуджений за згвалтування і замах на вбивство Оксани Макар , який відбуває 15 -річний термін в Біленьківській виправної колонії строго режиму Запорізької області , вважає , що не заслуговує такого суворого покарання . Про це Присяжнюк розповів журналістам під час їх відвідування ВК № 99.

"Свою провину визнаю частково . І те, що мені приписують , не здійснював. Тому максимальний термін ув'язнення вважаю для себе несправедливим, і заслуговую поблажливості " , - заявив засуджений.

За його словами , "якби була можливість повернутися назад у той фатальний день" , він би вчинив інакше . Але раз " Оксану все одно не повернути " , то й термін йому тягти не навіщо. Мовляв, і так покараний - замучили докори сумління .

Як зазначають правоохоронці, з сусідами по камері у Присяжнюка стосунки не склалися . Гвалтівників і садистів зневажають навіть у колоніях.

Нагадаємо , звірячий злочин , що викликало небувалий громадський резонанс не тільки в Україні , а й за кордоном , скоєно в ніч з 8 на 9 березня минулого року в Миколаєві. Троє друзів - 24- річний Максим Присяжнюк , 23- річний Євген Краснощок і 22- річний Артем Погосян - у квартирі Присяжнюка спочатку згвалтували 18-річну Оксану Макар , а потім, щоб приховати сліди злочину , віднесли її в занедбану будівлю і підпалили.

Незважаючи на численні операції з порятунку дівчини , від отриманих травм несумісних з життям 29 березня Оксана Макар померла в опіковому центрі .

Зараз ви читаєте новину «Вбивця Оксани Макар вважає своє покарання занадто суворим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути