середа, 17 серпня 2022 13:32

Спецтема: Війна Росії проти України

У ЗСУ розказали, чому командування окупантів повтікало з Херсону

У ЗСУ розказали, чому командування окупантів повтікало з Херсону
У ЗСУ пояснили, чому командування росіян втекло з Херсону. Фото: "Суспільне"

Військове командування російських загарбників втекло з тимчасово окупованого Херсону.

Це означає, що наступ для ворога є менш важливим, ніж збереження власних життів, заявила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону, повідомляє Gazeta.ua.

"Швидше за все, втеча командування РФ означає, що комусь треба зберегти своє життя. Комусь дуже лячно за свої перспективи через усвідомлення, що наш вогневий контроль над транспортними та логістичними артеріями потужний і невідворотний", – сказала вона.

Водночас Гуменюк зазначила, що окупанти усе ще ризикують, використовуючи мости для перевезення своїх "безцінних" життів легкою автотехнікою.

"Вони розуміють, що ушкодження, які ми завдаємо, достатньо красномовні. Ці логістичні маршрути не витримають перевезення важкої техніки та підтягування резервів, допомоги військової такої вже не буде", – підкреслила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Новій Каховці знищили ворожий склад разом із окупантами: фото й відео

У відповідь на питання, чи можливий взагалі наступ росіян за таких обставин на Херсонському напрямку Гуменюк нагадала, що все ж існує дистанційне управління військами.

"В умовах сучасного ведення бою вони будуть намагатися наступати. Але те, що їх не стільки цікавить результативність цієї операції, скільки збереження своїх життів, то це очевидно", – додала представниця ЗСУ.

Українські воїни на півдні добряче прорідили ряди російських загарбників та змусили ворога тікати. Окупанти завдали авіаційних ударів та вели наступальні бої неподалік Білогірки на Херсонщині.

У російських окупантів в районі Херсона не існує жодного безпечного логістичного маршруту. На тлі успіхів Збройних сил України військове керівництво окупантів залишило Херсон.

На Південнобузькому напрямку основні зусилля російських окупантів зосереджені на утриманні займаних позицій, а також недопущенні просування українських військ та вогневому ураженні підрозділів Сил оборони України. Водночас противник продовжує ведення розвідки безпілотними літальними апаратами.

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ розказали, чому командування окупантів повтікало з Херсону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути