четвер, 26 вересня 2024 21:15

В Україні пропонують зробити військовий облік онлайн

В Україні пропонують зробити військовий облік онлайн
Міноборони пропонує дозволити призовникам ставати на військовий облік онлайн через електронну ідентифікацію. Фото: Facebook.com/Poltavskyi.TCK

Міністерство оборони розробило законопроєкт, що дозволяє громадянам призовного віку ставати на військовий облік онлайн за допомогою засобів електронної ідентифікації.

Про це повідомив сайт Міноборони.

Проєкт змін до закону "Про військовий обов'язок і військову службу" схвалено на засіданні Кабінету міністрів, повідомили.

Планують дозволити ставати на військовий облік призовників та уточнювати персональні дані через електронну ідентифікацію у сервісі "Електронний кабінет призовника, військовозобов'язаного та резервіста".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Укрпошті офіційно розповіли про повістки рекомендованим листом

Також планують ліквідувати комісії для взяття на такий облік і скасувати проходження медичного огляду під час взяття громадян на військовий облік.

Законопроєктом передбачається, що громадяни, які здобувають вищу освіту, будуть проходити медичний огляд перед практичними заняттями базової загальновійськової підготовки.

"Також буде уточнено положення щодо військового обліку жінок, які виявили бажання проходити базову військову службу - безпосередньо перед направленням на таку службу за їхнім бажанням вони будуть братися на військовий облік призовників. Після завершення базової військової служби вони будуть братися на військовий облік військовозобов'язаних", - пише Міноборони.

В Україні діють воєнний стан і загальна мобілізація військовозобов'язаних.

У квітні Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію. Президент Володимир Зеленський підписав закон. 18 травня закон набув чинності. Міністерство оборони запустило мобільний застосунок "Резерв+" для військовозобов'язаних, призовників і резервістів.

Зараз ви читаєте новину «В Україні пропонують зробити військовий облік онлайн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути