четвер, 25 грудня 2008 15:35

В посольство США надіслали білий порошок вісімнадцятий раз

Поштова розсилка конвертів з білим порошком у посольства США в різних країнах світу продовжилася тим, що черговий підозрілий конверт був доставлений в американське представництво в Південній Кореї, повідомляє AFP. Загальна кількість конвертів з порошком, отриманих за цей місяць американськими посольствами, досягла вісімнадцяти.

Як повідомили представники поліції Південної Кореї, поштовий конверт, який містить білий порошок, був доставлений в американське посольство в Сеулі в середу, 24 грудня. Лабораторний аналіз вмісту конверта показав, що порошок нешкідливий, однак для визначення точного складу речовини потрібні додаткові дослідження.

У повідомленні не уточнюється, проводилася прийнята в таких випадках евакуація персоналу посольства.

За інформацією джерел агентства, конверт був відправлений з Техасу, США. Представники американського Федерального Бюро Расследованій, що займається справою про розсилці, заявили, що отриманий в Сеулі конверт аналогічний тим, які були доставлені в інші посольства. Крім диппредставництв за кордоном конверти з білим порошком були доставлені в офіси понад 40 губернаторів штатів в самій Америці. У всіх випадках дослідження показали нешкідливість речовини, що міститься в конвертах.

Посольство в Сеулі стало другим за останній місяць представництвом США в країнах Азії, яке отримало підозрілі поштові відправлення. Раніше аналогічний конверт був доставлений в американське посольство в Токіо. Інформація про версіях подій поки що не надходила.

У 2001 році державні установи США вже ставали метою "поштової атаки". На відміну від того, що відбувається в 2008 році, тоді конверти були заражені спорами сибірської виразки, що призвело до загибелі п"яти людей.
Зараз ви читаєте новину «В посольство США надіслали білий порошок вісімнадцятий раз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути