Ексклюзиви
середа, 24 вересня 2008 20:50

В Києві відкрився фестиваль "Віртуози планети"

З 24 по 26 вересня в Національній філармонії України пройде ІІІ міжнародний фестиваль "Віртуози планети".

Перед глядачами виступлять вісім переможців міжнародних конкурсів з Венесуели, Росії, України, Франції, Чехії і Японії у супроводі Національного заслуженого академічного симфонічного оркестру України і Симфонічного оркестру Національної філармонії України. Учасники фестивалю виконають класичні твори Людвіга Ван Бетховена, Рафаеля Гиндеміта, Едварда Елгара, Альберта Цабеля, Франсиса Пуленка, Дмитра Шостаковича і Анрі Томазі.

Фестиваль традиційно відбувається під егідою Міністерства культури і туризму України і за підтримки Київської міської державної адміністрації.

Нагадаємо, що ідея організації і проведення фестивалю "Віртуози планети" належить Міжнародному конкурсу молодих піаністів пам"яті Владимира Горовіца. Перший фестиваль, присвячений 50-літтю Всесвітньої федерації міжнародних музичних конкурсів, відбувся 14-16 вересня 2006 року на сценах Національної філармонії України і Національної опери України.

Нагадаємо, що нещодавно у Львові пройшов всеукраїнський відбірковий конкурс вокалістів "Марія Каллас. Гран-прі", переможці якого поїдуть на міжнародний конкурс до Греції. Почесним головою організаційного комітету з проведення конкурсу став Валерій Цибух, посол України в Греції. Почесним гостем заходу став посол Греції в Україні Харіс Дімітріу.

А в кінці серпня у Севастополі пройшов ІІ Міжнародний музичний конкурс "Пісні моря-2008". В конкурсі брали участь представники 14 країн, у тому числі Німеччини, Швеції та США, тоді як рік тому географія конкурсантів обмежувалася 6 країнами, повідомляє NEWSru.ua

Зараз ви читаєте новину «В Києві відкрився фестиваль "Віртуози планети"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути