понеділок, 27 жовтня 2008 16:32

У Києві розкопують копію печери Гробу Господнього

Унікальну християнську святиню - копію печери Гробу Господнього - розкопують у Києві. Її разом із залишками церкви Феодора Освяченого поховали під землею в радянські часи.

Храм Феодора Освяченого, який колись стояв на цьому місці, називали Київським Ієрусалимом. Археологи переконані, що його найбільша святиня - точна копія Гробу Господнього - досі зберігається під землею в районі столичної Лук"янівки.

Розшукувати копію печери Гробу Господнього взялися не тільки археологи, а й прості віруючі. Вони приходять на розкопки у вільний від роботи час. Говорять, що відроджувати церкву - справа свята.

Відкрити старовинну святиню прихожани сподіваються ще до початку зими. Далі, за їхніми словами, справа за чиновниками. Якщо ті дадуть дозвіл, українська столиця поповниться ще одним храмом.

Зведений у 1874 році православний храм у 1935 зруйнували: розібрали по цеглинах, з яких спорудили перший поверх сусіднього будинку. Від старовинної церкви залишився лише підмурок. Проте і його засипали землею. Поховали з ним і найціннішу церковну святиню - точну копію печери Гробу Господнього (невелику каплицю з кам"яним ложем), повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «У Києві розкопують копію печери Гробу Господнього». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути