середа, 22 травня 2024 20:40

Юрист сказав, що буде якщо військовозобов'язаний не оновить дані і не заплатить штраф

Юрист сказав, що буде якщо військовозобов'язаний не оновить дані і не заплатить штраф
У разі несплати штрафу майно військовозобов'язаного продадуть з аукціону, розповів юрист. Фото: setam.gov.ua

У разі несвоєчасного оновлення військовозобов'язаним даних, крім штрафу від 17 тис. грн також доведеться сплатити і виконавчі збори.

У разі несплати штрафу, накладеться арешт на майно, а потім його можуть продати з аукціону. Про це сказав юрист Антон Ревенко, повідомив інтернет-портал телеканалу "Київ".

"Це обов'язок громадянина - сплатити цей штраф, навіть якщо немає коштів. Все одно здійснюють відповідні арешти майна. Здійснюється опис, тобто у виконавців є доступ до всіх реєстрів нерухомого майна. І якщо боржник є власником певного нерухомого майна, наприклад, квартири, то накладається арешт на це майно, і особа не може нічого з цим робити, не відчужити. І потім це майно може реалізовуватись на аукціоні "Сетам", - сказав юрист.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад мільйон українців вже авторизувались у Резерв+

Якщо особа не оновила дані, вона має, крім штрафу, сплатити також й виконавчий збір, а також виконавчі витрати, розповів Ревенко.

"Це і те, що відкрите виконавче провадження, те, що виконавець зробив відповідні постанови, те, що виконавець вийшов, наприклад, за адресою боржника, зробив, наприклад, акт обстеження майна боржника. На це все також витрачаються державні кошти, і боржник повинен потім ці витрати погасити", - сказав юрист.

У разі несплати штрафу майно продадуть з аукціону, розповів Ревенко.

"Здійснюється опис, тобто у виконавців є доступ до всіх реєстрів нерухомого майна. І якщо боржник є власником певного нерухомого майна, наприклад, квартири, то накладається арешт на це майно, і особа не може нічого з ним робити, не відчужити", - сказав юрист.

18 травня набув чинності закон про мобілізацію. До 16 липня усім військовозобов'язаним, призовникам та резервістам віком від 18 до 60 років необхідно оновити свої дані через застосунок Резерв+, у ЦНАПі чи в ТЦК, повідомило Міністерство оборони.

В Україні діють воєнний стан і загальна мобілізація військовозобов'язаних.

Зараз ви читаєте новину «Юрист сказав, що буде якщо військовозобов'язаний не оновить дані і не заплатить штраф». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути