четвер, 24 березня 2011 14:39

У Києві на яхту за $450 тис. пускали лише у бахілах
18

Фото: Фото: Володимир МУКАН / Gazeta.ua

На території Міжнародного виставкового центру на Броварському проспекті у Києві 22 березня відкрилася виставка човнів, катерів і яхт.

У заході взяло участь понад 60 компаній із різних країн світу. Однак більшість фірм-учасників українські.

На виставці показали човни на веслах, моторні човни, катери, яхти, обладнання для плавзасобів тощо, нову лінійку підвісних двигунів до човнів та катерів "Мотор Січ" (Запоріжжя).

Найбільше людей зібралося біля яхти Sealine SC38. Вона не лише найбільша у павільйоні, а ще й одна з найдорожчих. Коштує $450 тис.

"Можна зайти на палубу?" - запитала жінка років 30, яка прийшла з донькою.

"Так, заходьте, але спершу одягніть бахіли", - відповів капітан-механік Андрій Деребуха. Показав пальцем на кошик із целофановим взуттям.

Палуба судна покрита натуральним деревом.

"Судно можна замовляти у різних комплектаціях і різними двигунами, від цього змінюється і ціна. Однак не варто яхту плутати із автомобілем. Тут все інакше. Якщо автомобільна компанія створює для конкретної моделі двигун, кузов, гальмівну систему, то тут не так. Є окремо спроектований корпус, до якого можна вибрати будь-який двигун, звісно, сумісний за характеристиками із корпусом. Далі обрати потрібне начиння, навігаційну систему", - розповів він.

"Це судно має два двигуни Volvo сумарною потужністю 330 кінських сил, витримує 7-бальні хвилі, тобто, якщо навіть будуть 2-метрові хвилі, вона вистоїть. Тут два кондиціонери, електроплита, постійно гаряча і холодна вода, система навігації, мережа 220 вольт", - продовжив Деребуха.

Найдешевшим судном на виставці є пластиковий човен на веслах "Барс 300" дніпропетровського виробництва. Коштує він 7 тисяч гривень.

"Він зроблений за новою технологією. Всі пустоти плаcтика заповнені спеціальною піною. Якщо навіть корпус човна пошкодиться, він не затоне і не пропускатиме воду у корпус", - розповіла Gazeta.ua представник фірми "Барс" Юлія Юнова.

Човен можна придбати із двигуном, однак тоді його вартість зросте на 4 тис грн.

Виставка проходитиме до 26 березня, ціна вхідного квитка — 15 грн.

Зараз ви читаєте новину «У Києві на яхту за $450 тис. пускали лише у бахілах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути