субота, 09 серпня 2008 20:25

В Італії заборонили робити масаж на пляжі

Міністерство охорони здоров"я Італії підписало постанову, яка забороняє приватними особам робити відпочиваючим масаж на пляжах країни.

Як правило, на численних італійських пляжах сеанси масажу відпочиваючим пропонують жінки з Тайланду, В"єтнаму, Китаю.

Мінохоронздоров"я стурбоване тим фактом, що багато хто з них не має належної медичної освіти і документів про закінчення професійних курсів масажистів.

Массажистки керуються власним талантом, уміннями та невеликими знаннями прийомів традиційного масажу тих країн, звідки вони родом. Без медичних знань, вважає міністерство, вони можуть завдати шкоди здоров"ю населення.

"Нам невідомо нічого про здоров"я самих масажистів, про те, чи чистими руками вони роблять масаж, як проводять дезинфекцію, наскільки якісними кремами й оліями користуються роблячи масаж", - повідомляється в заяві міністерства.

Дану заборону введено з метою запобігти можливому зростанню інфекційних захворювань шкіри і щоб уникнути інших небезпечних ефектів на здоров"ї людей.

Крім того, на думку Мінохоронздоров"я Італії, пляж не найбільш гігієнічно чисте місце для проведення масажу. Масаж повинен проводитися в чистоті, в атмосфері тиші та спокою.

Міністерство закликає голів міських та сільських адміністрацій, у відомстві яких перебувають пляжі, господарів пляжів і співробітників правоохоронних органів контролювати дотримання введеної міністерством заборони, повідомляє РІА Новости

Зараз ви читаєте новину «В Італії заборонили робити масаж на пляжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути