середа, 06 лютого 2008 18:42

В Алжирі заарештували організаторів теракту проти ООН

В середу 6 січня в Алжирі заарештували четверо громадян, причетних до організації вибухів біля Верховного суду країни і офісу місцевого представництва ООН, повідомляє AFP.

Глава МВС країни повідомив, що обвинувачені в терактах вже з"явилися перед судом. Троє з заарештованих були бізнесменами. Лідер терористів Абдеррахман Бузегза загинув ще 28 січня.

11 грудня 2007 року два терористи-смертники з інтервалом в десять хвилин підірвали себе в центрі столиці Алжиру. В результаті обох терактів загинули 62 людини, зокрема співробітники Верховного комісаріату ООН у справах біженців і Програми розвитку ООН.

Організатор терактів, Абдеррахман Бузегза, був одним з найвідоміших терористів Магрібу. Він очолював бригаду ісламістів "Аль-Фарук", що була структурним підрозділом "Аль-Каїди" в регіоні. На ньому лежить відповідальність за хвилю вибухів в країні, що почалася в квітні 2007 року з вибуху біля резиденції уряду. Тоді загинули 33 людини і близько 200 були поранені, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В Алжирі заарештували організаторів теракту проти ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути