Ексклюзиви
четвер, 28 лютого 2008 10:48

Урядові війська Сомалі відбили у ісламістів місто на півдні країни

Урядові війська Сомалі увійшли до населеного пункту Дінсор у провінції Бай, розташованій на півдні країни, який раніше захопили ісламістські повстанці. За повідомленнями, що надходять, війська повернули місто під свій контроль у середу. Загони ісламістських повстанців залишили Дінсор без опору. Проте представники ісламістського радикального руху "Аш-Шабааб" пообіцяли, що виб"ють звідти урядових солдатів.

Ісламісти ведуть безперервну війну з січня 2007 року, коли ефіопська армія допомогла перехідному уряду повалити "Союз ісламських судів", що контролював велику частину країни. Бойовики заявляють про рішучість битися дотоді, поки з країни не піде останній ефіопський солдат. За цей час у ході військових дій загинули понад 6500 людей.

Тим часом у місті Байдоа, в центрі Сомалі, де розміщується парламент, керівництво країни обговорило в середу з міністром закордонних справ Ефіопії Сейюмом Месфіном шляхи забезпечення безпеки і досягнення національного примирення.

Зустріч, за повідомленнями місцевих інформагентств, проходила за закритими дверима, і її підсумки не оприлюднені. Проте з урядових джерел стало відомо, що президент Абдуллахі Юсуф Ахмед розходиться в думках щодо виведення Сомалі зі стану війни з прем"єр-міністром Нуром Хасаном Хусейном і спікером парламенту Шейхом Аданом Мохамедом Нуром.

Глава держави займає непримиренну позицію відносно екстремістських угруповань", заявляючи, що не має наміру вести переговори з терористами, які прагнуть повалити уряд. Прем"єр-міністр і спікер парламенту, навпаки, вважають, що слід залучити до мирних переговорів усіх представників опозиції Сомалі, передає ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Урядові війська Сомалі відбили у ісламістів місто на півдні країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути