пʼятниця, 27 серпня 2010 12:36

Українським авіапасажирам платитимуть до €600 за відміну рейсу

Українським авіапасажирам платитимуть до €600 за відміну рейсу

Українці, які летять до Європи або повертаються додому, отримали нові права.

Мінтранс вирішив, що якщо переліт не відбувся з вини авіакомпанії, то вона не просто повинна повернути пасажирові гроші за квиток, як це прийнято зараз, але і виплатити чималу грошову компенсацію - від 250 до 600 євро. Такі норми містяться в наказі відомства N216, який недавно зареєстрований в Мінюсті і днями набуде чинності.

За новими правилами, якщо авіакомпанія вимушена відмовити кому-небудь у посадці на рейс, то вона зобов"язана спочатку пошукати пасажирів, які добровільно відмовляться від перевезення в обмін на винагороду. Сума винагороди при цьому узгоджується між компанією і пасажиром. І лише після цього перевізник може примусово позбавляти пасажирів права на переліт. За нинішніми правилами все інакше: компанія при відмові перевозити пасажира повинна була лише компенсувати вартість квитка або запропонувати доставити його до місця призначення іншим рейсом, маршрутом або в інший день - за вибором пасажира.

Крім того, якщо рейс затримується, авіаперевізник зобов"язаний надати пасажирам харчування, два безкоштовні дзвінки по телефону, право відправити факс, телекс або лист по e-mail. Також, у випадках, коли рейс переноситься наступного дня, пасажирам надається готель - знову ж таки за рахунок авіакомпанії. Вона ж повинна забезпечити безкоштовним харчуванням і трансфером аеропорт-готель-аеропорт.

Якщо вас розмістили в салоні нижчого класу, то протягом 7 днів вам повинні компенсувати від 30 до 75 відсотків ціни квитка залежно від дальності перельоту.

Компенсація зменшується удвічі, якщо пасажирові запропонували добратися в пункт призначення іншими рейсами, які у порівнянню "спізнюються" не більше ніж на 2 години (для рейсів до 1,5 тис. км.), 3 години (на відстані 1,5-3,5 тис. км.) і 4 години (для рейсів більше 3,5 тис. км.).

Як повідомлялося раніше, Мінтрансзв'язку виступило з ініціативою збільшити плату за послуги аеронавігації в повітряному просторі України з 1 жовтня 2010 року. Це підвищення може відбитися на ціні авіаквитків.

Комсомольская правда в Украине

Зараз ви читаєте новину «Українським авіапасажирам платитимуть до €600 за відміну рейсу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути