Ексклюзиви
пʼятниця, 01 березня 2024 13:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Українські пілоти вже відпрацьовують на F-16 завдання ударів

Українські пілоти вже відпрацьовують на F-16 завдання ударів
Готують паралельно і наземний персонал. Фото: pixabay.com

У ході прискореного навчання українські пілоти вже відпрацьовують тактичні прийоми, зокрема й завдання ударів по різним цілям з багатоцільових літаків F-16.

Йдеться про навчання завдання ударів по наземним і повітряним цілям, розповів в ефірі телемарафону 1 березня речник Командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

"Перехід на F-16 не може бути швидким як нам би того не хотілося. Близько пів року - це і так максимально короткий термін, за який можна перевчити і льотний склад, і наземний персонал. Взагалі програма підготовки на F-16 мінімальна складає два роки. Україна робить усе можливе для того, аби якомога швидше цей літак з'вився у нашому небі і виконував ті завдання, які нам будуть під силу", - сказав він.

Ігната запитали, на якому етапі відбувається підготовка українських льотчиків і інженерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столтенберг сказав, чи зможуть ЗСУ бити з F-16 по військових цілях у РФ

"Процес триває. Льотчики вже відпрацьовують тактичні прийоми. Відпрацьовують фактично завдання ударів по повітряних, наземних цілях. Це дуже і дуже потрібно. Бо не лише літати потрібно на літаках і контролювати повітряний простір. На них треба воювати. Ці речі зараз відпрацьовують наші пілоти", - повідомив військовий.

Готують паралельно і наземний персонал - авіаційних інженерів вчать, як саме обслуговувати цей літак, обслуговувати його озброєння, як його програмувати, і як завдавати удари високоточною зброєю.

"Україна готує і адаптує інфраструктуру на певних майданчиках, аби літаки F-16 можна було застосовувати на українських летовищах. Уся ця підготовка потрібна, щоб максимально ефективно літак працював в українському небі, знищував повітряні, наземні і надводні цілі", - наголосив Ігнат.

Україна отримає перші винищувачі F-16 від західних партнерів орієнтовно у червні 2024 року.

Український уряд очікує, що до кінця фінансового року в США, тобто до вересня, навчання на винищувачах пройдуть 12 пілотів.

Нидерланды собираются передать Украине дополнительные шесть самолетов F-16.

Кроме того, будут еще "дополнительные бонусы", заявил секретарь Совета национальной безопасности и обороны Украины Алексей Данилов.

Зараз ви читаєте новину «Українські пілоти вже відпрацьовують на F-16 завдання ударів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути