Ексклюзиви
понеділок, 25 лютого 2008 11:45

Українська молодь починає вживати алкоголь з 13 років

152 особи на запитання, наскільки гострою, на вашу думку, є проблема алкоголізму в Україні, вибрали варіант відповіді "дуже гострою", 49 - "середньою" і 23 - "незначною". Також більшість респондентів вказали, що почали вживати алкоголь з 13-14 років. Таке соціологічне опитування провели молодіжні організації "Національний Альянс" та "Центр Досліджень Молодіжного Руху" у межах акції "Пропита Молодь". Загалом вони опитали 224 особи, - повідомили організатори.

На запитання, чи дозволяєте ви своїм дітям вживати алкоголь, відповіді були дуже різними. Батьки малолітніх дітей казали, що ні, батьки підлітків, що забороняють, але не в змозі проконтролювати своїх дітей.

Щодо того, які існують шляхи вирішення цієї проблеми в Україні, думка опитаних переважно зводилася до наступного: потрібно, по-перше, посилити контроль за продажем алкоголю, по-друге, підвищити ціни на алкогольні вироби за допомогою спеціального оподаткування, по-третє, суттєво обмежити рекламу алкоголю в медіа. Хоча, звичайно, звучали й радикальніші думки, як-от повністю заборонити імпорт та виробництво алкоголю в країні.

Також більшість респондентів висловилися, що влада з алкоголізмом не бореться зовсім, а деякі стверджували, що влада, навпаки, сприяє поширенню цього явища.

Нагадаємо, учора, 24 лютого, на проспекті Свободи у Львові відбулася акція "Пропита Молодь". Акція була спрямована на привернення уваги суспільства до проблеми алкоголізму в Україні, передусім молодіжного. Акція включала в себе опитування перехожих та невеличке театралізоване дійство, повідомляє Zaxid.net.

Зараз ви читаєте новину «Українська молодь починає вживати алкоголь з 13 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути