Ексклюзиви
неділя, 26 квітня 2009 16:40

Українцям доведеться відмовитись від мексиканського м"яса

Українцям доведеться відмовитись від мексиканського м"яса
Державний комітет ветеринарної медицини має намір у понеділок розглянути ситуацію зі спалахом "свинячого грипу" у ряді країн і прийняти комплекс заходів для запобігання проникнення вірусу на територію країни.

"У понеділок будуть прийняті відповідні рішення, щоб максимально захистити Україну від проникнення на її територію "свинячого грипу", - повідомило джерело в Держкомітеті ветеринарної медицини.

За його словами, ці рішення, швидше за все, будуть стосуватися заборони на ввезення в Україну м"яса з тих регіонів, де зафіксовано "свинячий грип".

Він також зазначив, що заборона буде стосуватися, зокрема, Мексики і США.

"В даний час комітет детально вивчає матеріали з цього питання (заборони на ввезення м"яса) та готує відповідні рішення", - уточнив співрозмовник.

Свинячий грип належить до роду мікровірусів, підроду А. Серед людей зустрічається рідко: в основному випадки зараження реєструються серед тих, хто мав безпосередній контакт з тваринами. За даними американського Центру контролю і профілактики захворювань, кілька випадків передачі вірусу від людини до людини все-таки відомі. Американські фахівці зазначають, що, згідно із спостереженнями, пандемія грипу має властивість повторюватися кожні 20 років. Однак вони вважають вкрай малоймовірним, що нову глобальну епідемію буде викликано грипом свиней.

Крім того, в минулому місяці міжнародні експерти повідомили, що по світу поширюється особливий серотип вірусу грипу А, який не лікується традиційними антивірусними препаратами на основі осельтамівіру.

Водночас, українські медики допускали нову хвилю захворюваності на грип в Україні на початку квітня.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна, Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Українцям доведеться відмовитись від мексиканського м"яса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути